PalloTV - ”SJK:lla oli tarjota hyvä ympäristö kehittyä ja aikuistua”, laitapelaaja Dario Naamo, SJK
TULEVAT PELIT:

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Veikkausliiga

Ykkösliiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Veikkausliiga

Suomen Cup

Kakkonen - Play-offs

Kakkonen - Play-offs

Kakkonen - Play-offs

Kakkonen - Play-offs

Kakkonen - Play-offs

Kakkonen - Play-offs

Kakkonen - Play-offs

Kakkonen - Play-offs

Kakkonen - Play-offs

Kakkonen - Play-offs

Kakkonen - Play-offs

Kakkonen - Play-offs

Se suomalainen jalkapallosivusto

Extra
|
12.07.2024

”SJK:lla oli tarjota hyvä ympäristö kehittyä ja aikuistua”, laitapelaaja Dario Naamo, SJK

Tapaus Dario Naamo, 18, on hyvä esimerkki SJK:n harjoittamasta pelaaja- ja rekrytointipolitiikasta. Nuori lupaus hankitaan koti- tai ulkomailta ja ryhdytään jalostamaan häntä myyntikuntoon. Jos kaikki menee suunnitellusti, kaikki osapuolet voittavat - pelaaja, seura ja seurayhteisö.

Pelaaja saa toimeentulon, laadukkaan ammattimaisen arjen ja tilaisuuden näyttää. Seuran edustusjoukkue saa käyttönsä nuoren, motivoituneen ja näyttöhaluja uhkuvan kyvyn. Kannattajat saavat iloita nuoren lupauksen esityksistä. Lopulta seura tekee hänellä tilin ja pelaaja pääsee eteenpäin. 

Kerho rekrytoi Naamon FC Hongan raunioilta, jossa hän debytoi liigassa viime kaudella. Nyt hän kellottaa täysiä 9-kymppisiä liigassa ja kasvaa korkoa SJK:n laidalla.

Naamoa voi hyvällä syyllä nimittää lupaukseksi. Hän edustaa laitapelaajatyyppiä, joita meille ei kasva joka puussa. Hän on luonteva pallolla ja viihtyy nopeana pelaajana yksi vastaan yksi tilanteissa. Lisäksi hän on saanut asianmukaisen jalkapallokoulutuksen juniorivuosinaan ja omaa siksi hyvän pelikäsityksen. Se tekee hänestä kiitollisen valmennettavan.

Naamo on edustanut Suomea kaikissa ikäluokkamaajoukkueissa. Pikkuhuuhkajissa hän pääsi debytoimaan viime kaudella.

PalloTV tapasi nuoren miehen ja kysyi, mikä sai hänet valitsemaan juuri SJK:n? Hevosmiesten tietotoimiston mukaan hänen perässään oli muitakin liigaseuroja. Minkälainen kokemus ensimmäinen puoli vuotta Seinäjoella on ollut? Miten hän kuvailisi SJK:ta seurana tai organisaationa?

Onko hän tyytyväinen omaan alkukauteensa? Minkälainen rooli hänellä on päävalmentaja Grieven pelisysteemissä? Minkälaista palloa Grieve haluaa nähdä heidän pelaavan?

Miten hän arvioi joukkueensa edesottamuksia tähän mennessä? Tulosten valossa alkukausi on sujunut varsin mallikkaasti unohtamatta, että SJK on selvittänyt tiensä Suomen Cupin välieriin KuPS:aa vastaan.

Naamolla on sekä Suomen että Irakin passit. Hän on lehtitietojen mukaan käynyt keskusteluja myös Irakin liiton kanssa sen edustamisesta. Onko noista keskusteluista uutta kerrottavaa?

SJK tuskin on hänen päätepysäkkinsä. Missä hän näkee itsensä pelaavan viiden vuoden kuluttua?

Toimittaja: Junnu Leskelä
Kuvaus: Olli Luoma-aho
Kansikuva: Kari Väre

Artikkeliin liittyviä aiheita: