PalloTV - Vilkas siirtoikkunaliikenne HJK:ssa jatkuu
TULEVAT PELIT:

Ykkösliiga

Kakkonen - Play-offs

Veikkausliiga

Ykkösliiga

Kakkonen - Play-offs

Kakkonen - Play-offs

Kakkonen - Play-offs

Kakkonen - Play-offs

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
23.07.2024

Vilkas siirtoikkunaliikenne HJK:ssa jatkuu

Tämän kauden Klubi 2.0 rakentuu vauhdilla: plussapuolella kahdeksan ja miinuslistalla kuusi nimeä.

HJK uusii miehistöään kovalla kädellä. Aiemman vilkkaan siirtoikkunaliikenteen jatkoksi HJK on viime päivinä kertonut viidestä pelaajasiirrosta. Sisään tulevat kreikkalainen toppari Georgios Antzoulas ja hollantilainen maalivahti Thijmen Nijhuis. Lähtölistalla ovat Carlos Moros ja Johannes Yli-Kokko sekä tuoreimpana uutisena David Ezehin laina Puolaan.

Nijhuisin sopimus on voimassa tämän kauden loppuun ja siinä on optio ensi kaudesta. Hän siirtyy Klubin paitaan kasvattajaseurastaan FC Utrechtista, jonka pelikokemus on lähinnä Hollannin kakkostasolta seuran reservijoukkueesta. FC Utrechtin lisäksi lähes parimetrinen Nijhuis on pelannut lainasopimuksella MVV Maastrichtissa.

– Thijmen on parhaassa iässä oleva veskari: Nuori mutta jo kokenut. Hänellä on kokemusta Hollannin pääsarjoista ja on pelannut myös Hollannin nuorisomaajoukkueissa, U21-ikään asti. Thjimen on hyvä persoona, sosiaalinen ja fiksu kaveri, HJK:n päävalmentaja Toni Korkeakunnas kuvailee uutta maalivahtia seuran verkkosivuilla.

Antzoulasin sopimus on voimassa ensi kauden loppuun. Hän tulee vapaalla siirrolla Unkarin pääsarjassa pelaavasta Újpest FC:stä. Kreikan ja Unkarin lisäksi Antzoulas on pelannut Italiassa, jossa hän edusti Serie B:n seuraa Cosenza Calciota ja sitä ennen Fiorentinan junioreita.

Uudesta hankinnastaan HJK on saamassa pallollisen topparin puolustuslinjaansa.

– Puolustajana ensisijainen tehtäväni on tietysti suojella omaa maalia, joten kaksinkamppailut sujuvat, mutta mielestäni suurin vahvuuteni on pallollinen pelaaminen, Antzoulas kertoo ominaisuuksistaan HJK:n verkkosivuilla.

Yli-Kokko siirtyy FC Interiin

HJK:n keskikenttäpelaaja Johannes Yli-Kokko on siirtynyt FC Interin palvelukseen. Yli-Kokon sopimus kattaa tämän kauden ja siinä on seuran optio seuraavasta kahdesta kaudesta. HJK:n ja FC Interin välisessä sopimuksessa on kaksi pykälää: pelaaja ei saa olla kokoonpanossa entistä seuraansa vastaan, ja mikäli FC Inter myy Yli-Kokon sopimusaikana, HJK saa prosenttiosuuden kaupasta.

Keväällä jatkosopimuksen solminut David Ezeh siirtyy lainasopimuksella Puolan pääsarjassa pelaavaan Raków Częstochowaan. Seurojen välisessä sopimuksessa on osto-optio, jonka käyttämisestä puolalaisosapuolen on kerrottava 20.3.2025 mennessä. HJK saa lainasta "pienen korvauksen", mutta seura kuvaa pelaajasopimuksen purusta maksettavaa siirtorahaa "hyvin merkittäväksi".

Espanjalaisen keskuspuolustajan Carlos Morosin sopimus on purettu. Toistaiseksi hänellä ei ole uutta seuraa.

HJK:ssa siirtoikkunan aikana tapahtuneet muutokset:
+ Thijmen Nijhuis (FC Utrecht, ned)
+ Georgios Antzoulas (Újpest FC, hun)
+ Daniel O'Shaughnessy (Karlsruher SC, ger)
+ Kai Meriluoto (Stal Mielec, pol)
+ Alessandro Albanese (KV Oostende, bel)
+ Kevor Palumets (SV Zulte Waregem, bel)
+ Lee Erwin (Al-Ahed, leb)
+ Niki Mäenpää (aikaisempi siirto vapailta markkinoilta)
- David Ezeh (Raków Częstochowaan, pol)
- Elmo Henriksson (Sporting Atlético Gijon, esp)
- Andreas Vaher (FC Flora, est)
- Johannes Yli-Kokko (FC Inter)
- Oliver Pettersson (Gnistan)
- Carlos Moros

Artikkeliin liittyviä aiheita: