PalloTV - EIF löysi nopeasti uuden päävalmentajan - KTP:n kakkosluotsi Christian Sund siirtyy Raaseporiin
TULEVAT PELIT:

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Veikkausliiga

Ykkösliiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Veikkausliiga

Suomen Cup

Kakkonen - Play-offs

Kakkonen - Play-offs

Kakkonen - Play-offs

Kakkonen - Play-offs

Kakkonen - Play-offs

Kakkonen - Play-offs

Kakkonen - Play-offs

Kakkonen - Play-offs

Kakkonen - Play-offs

Kakkonen - Play-offs

Kakkonen - Play-offs

Kakkonen - Play-offs

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
13.08.2024

EIF löysi nopeasti uuden päävalmentajan – KTP:n kakkosluotsi Christian Sund siirtyy Raaseporiin

Seuran taloudellisesta tilasta on kerrottu huolestuttavia uutisia.

EIF:n uusi päävalmentaja on Christian Sund, 46. Sund siirtyy raaseporilaisseuran peräsimeen KTP:stä, jossa hän toimi Jonas Nyholmin kakkosvalmentajana tällä kaudella. EIF:n päävalmentajan tehtävä jäi avoimeksi, kun seura ja espanjalainen Gabriel Xatart päättivät yhteistyön lauantaina.

EIF maksaa Sundista siirtokorvauksen, jota KTP:n urheilutoimenjohtaja Niko Ikävalko kuvaa merkittäväksi. Sundin paikan KTP:n valmennusryhmässä ottaa Mikko Viitsalo, joka aiemmin tällä kaudella sai potkut AC Oulusta muun valmennusryhmän mukana.

Sund pitkän linjan jalkapallomies. Hän pelasi menestyksekkään uran, joka ulottui Englantiin, Ruotsiin ja Norjaan. Vaasasta kotoisin olevan Sundin seuroja kotimaassa ovat olleet mm. VPS, HJK, FC Lahti, JJK ja SJK.

Sund aloitti valmentamisen SJK:n junioreissa. Sittemmin hän on ollut päävalmentajana mm. Vaasan Palloseurassa ja Kokkolan Pallo-Veikoissa.

Sund aloittaa EIF:n palveluksessa välittömästi.

Kotikentän remontista maksurästejä

Uuden päävalmentajan nimityksen yhteydessä Yleisradio kertoi EIF:lle kertyneen maksamatonta velkaa. Raaseporin kaupunki ja EIF sopivat keväällä, että seura kustantaa osan Tammisaaren Keskuskentän vaatimista parannustöistä. EIF:n olisi pitänyt maksaa kaupungille 100 000 euron suuruinen osuus heinäkuun loppuun mennessä.

Edustusjoukkueen toimintaa pyörittävä EIF Ab:n puheenjohtaja Magnus Illman kertoi Ylen uutisessa, että maksurästi johtuu rahankeräykseen liittyvän lupaprosessin venymisestä. Illman sanoo, ettei tiennyt yli sadan tuhannen euron suuruisen keräyksen luvan saamiseen menevät 6-8 kuukautta.

EIF on nyt esittänyt kaupungille, että se lyhentää velkansa kolmessa erässä. Kymmenen tuhannen suuruiset osuudet suoritettaisiin elo- ja syyskuun lopussa. Jäljelle jäävä 80 000 euroa maksettaisiin marraskuun loppuun mennessä. Raaseporin kaupungin sivistys- ja hyvinvointijohtaja Tina Nordman esittää maksusuunnitelman hyväksymistä. Asiaa käsittelevä lautakunta kokoontuu torstaina.

Artikkeliin liittyviä aiheita: