PalloTV - ”Tavoite päästä puhtaalta pöydältä ensi kauteen”, päävalmentaja Mikko Isokangas, AC Oulu
TULEVAT PELIT:

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Veikkausliiga

Ykkösliiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Veikkausliiga

Suomen Cup

Kakkonen - Play-offs

Kakkonen - Play-offs

Kakkonen - Play-offs

Kakkonen - Play-offs

Kakkonen - Play-offs

Kakkonen - Play-offs

Kakkonen - Play-offs

Kakkonen - Play-offs

Kakkonen - Play-offs

Kakkonen - Play-offs

Kakkonen - Play-offs

Kakkonen - Play-offs

Se suomalainen jalkapallosivusto

Extra
|
13.09.2024

”Tavoite päästä puhtaalta pöydältä ensi kauteen”, päävalmentaja Mikko Isokangas, AC Oulu

AC Oulun runkosarja oli sekava, kentällä ja sen ulkopuolella. Joukkueen pelaaminen on ollut sohjoa, tehotonta ja paikoin miltei tuskaista katsottavaa. Valmentajat ovat tulleet ja menneet. Tuloskin on ollut sen mukaista. Kuvaava on, että joukkue lähti kauteen mitalin kiilto silmissä, mutta päätyi Haastajasarjaan pelkäämään pahinta.

Vilkaisu ACO:n tilastoihin ei jätä jossittelulle sijaa. Joukkue keräsi 21 pinnaa 22 ottelusta, 5-6-11. Se oikeutti runkosarjan 9. sijaan. Maaliero 26-36 puolestaan todistaa sen, ettei peli kulkenut kummassakaan kenttäpäädyssä. Jossittelijoille tiedoksi, että matkaa Mestaruussarjaan selvinneeseen VPS:n jäi 11 pinnaa. Missä ACO olisi ilman Ashley Coffeyn kymmentä pörsää?

Kun joukkueen rakennus epäonnistui, ratkaisua haettiin valmentajia vaihtamalla, mutta kun ei. Syyskuun alussa erotettu kreikkalaisluotsi Bratsos esikuntineen oli jo toinen lähtöpassit saanut valmennusryhmä tälle kaudelle. Alkuvuodesta valmennusvastuun kantaneet Rauno Ojanen, Tuomas Silvennoinen ja Mikko Viitsalo saivat lähtöpassit jo ennen juhannusta.

Nyt oululaiset lähtevät Haastajasarjaan reservijoukkueensa päävalmentajan Mikko Isokankaan ja hänen aisaparinsa Rafinhan sekä juuri uutena ryhmään liittyneen Mikko Lignellin johdolla. Isokangas oli väliaikaisena päävalmentajana myös kesän valmentajavaihdosten välissä.

PalloTV tapasi Isokankaan ja kysyi, miten hän on jaksanut vuoristorataa? Hän lähti kauteen Ykkösen päävalmentajana, mutta päättää kautensa veikkausliigavalmentajana. Kuin suuri tai vaikea hyppy se on ollut?

Minkälaisen analyysin Isokangas on tehnyt, mikä joukkueen pelaamisessa on mättänyt? Onko Haastajasarjan voitto ja paikka eurolopputurnauksessa vielä saavutettavissa, vai joko tähtäin on siirretty sarjapaikan säilyttämiseen?

AC Oulu aloittaa Haastajasarjan kahdella kotiottelulla. Ensi lauantaina vieraaksi saapuu yksi päävastustajista FC Lahti. Seuraavalla kierroksella kylään tulee Haastajasarjan johtaja FC Inter. Millä mielin Isokangas lähtee Lahti-matsiin? Joko siinä ottelussa on pakkovoiton maku?

Toimittaja: Junnu Leskelä

Artikkeliin liittyviä aiheita: