PalloTV - AC Oulusta lähtee ainakin 14 pelaajaa
TULEVAT PELIT:

Veikkausliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
24.10.2024

AC Oulusta lähtee ainakin 14 pelaajaa

Liigan maalikuninkuudessa kiinni oleva Ashley Coffey (kuvassa) on suuntaamassa ulkomaille.

AC Oulu on julkaissut varmojen lähtijöiden nimilistan, jonka joukossa on peräti 14 tämän kauden sopimuspelaajaa. Lista saattaa vielä pidentyä, mikäli neuvottelut yhden tai useamman ilman sopimusta olevan kanssa eivät tuota tulosta. Lähtijöiden vastapainoksi AC Oulu on julkaissut kaksi uutta jatkosopimusta. Lisäksi tulopuolella on kaksi vahvistamatonta nimeä, joista MTV Urheilu on kertonut.

Päättyneen kauden avainpelaajista AC Oulun paidassa ei nähdä enää Veikkausliigan maalipörssiä johtavaa Ashley Coffeya (kuvassa), maalivahti Calum Wardia eikä vahvan syksyn pelannutta Jake Dunwoodya. Maalivahtiosasto menee perusteellisemmin uusiksi, sillä myös kakkosmaalivahdin roolissa ollut Nuutti Kaikkonen etsii uusia haasteita muualta.

Huhut ovat viemässä Coffeyn itään Aasian rahakkaille pelikentille. Ward tavoittelee pelipaikkaa muista Pohjoismaista tai Manner-Euroopasta.

Lähtijöiden listalla on myös kaupungin oma poika Jere Kallinen, joka hakee seuran vaihdolla uutta potkua uralleen.

– Olen jo pidempään tiennyt, että kun se loppuu, haluan vaihtaa maisemaa ja päästä eteenpäin urallani, Kallinen kommentoi sanomalehti Kalevalle.

– En ole menossa heikompaan seuraan, vaan sellaiseen, missä voin ottaa kovemmassa ympäristössä seuraavan askeleen. Tarvitsen kilpailua, sillä se kehittää. Oulussakin piti taistella paikastaan, mutta vielä isommassa seurassa on vielä enemmän kilpailua. Maisemanvaihto tekee varmasti hyvää.

Lähtijöiden listaa koristavat myös Yassin Daoussin, Jose Elon, Alexander Forsströmin, Jesse Huhtalan, Juho Lehtirannan, Marquinhosin ja Jowin Radzinskin nimet. Liiban Abadidin ja Simon Bengtssonin lainat päättyvät eikä myöskään heitä nähdä AC Oulun kokoonpanossa.

Jokelainen ja Rennicks jatkavat

AC Oulu on ennättänyt tehdä kaksi jatkosopimusta. Niklas Jokelainen jatkaa seuran palveluksessa 2+1 -vuotisella sopimuksella ainakin kauden 2026 loppuun saakka. Optio koskee kautta 2027.

Hyökkäyspäässä seura lunasti yhdysvaltalaisen Justin Rennicksin sopimuksessa olleen option.

Uusista vahvistuksista on jo tihkunut huhuja. MTV Urheilu kertoi jokin aika sitten, että VPS:n toppari Mikko Pitkänen ja SJK:n rovaniemeläislähtöinen laituri Tuomas Kaukua olisivat siirtymässä Ouluun.

Artikkeliin liittyviä aiheita: