PalloTV - AC Oulu nolasi itsensä

Se suomalainen jalkapallosivusto

Ottelukooste
|
09.05.2021

AC Oulu nolasi itsensä

AC Oulun pitkääkin pitempi vierasmatka Ahvenanmaalle ei sujunut käsikirjoituksen mukaisesti. Oululaisnousija lähti odottavin toivein IFK Mariehamnia vastaan. Tuloksena oli 1-3 (0-3) -tappio, joka nosti pintaan vain kysymyksiä, pettymyksiä ja pohdintoja. Tapa, jolla IFK Mariehamn voittonsa otti, oli oululaispuolustukselle äärimmäisen nolo. Kyyti oli yhtä kylmää, tuulista ja märkää kuin Maarianhaminan sääkin.

IFK Mariehamn tarvitsi kolmeen maaliinsa vain kolme tekopaikkaa ja kolme minuuttia. Takaiskujen kohdalla monenkin pelaajan kohdalla voi osoittaa syyttävää sormea. Kanadalaismaalivahti Yann Fillion voi ottaa kontolleen ainakin kaksi maalia, joskin toinen niistä sai alkunsa Jere Kallisen huonosta purkupallosta.

IFK Mariehamnin maalintekijöinä kunnostautuivat Olawale Tehe, Joel Mattsson ja Mohammed Abubakari. Ensimmäinen maali sai alkunsa AC Oulun hyökkäyspään rikkeestä. Pallo pelattiin lopulta Mikko Sumusalon kautta Elias Mastokankaalle, jonka syötön Tehe pääsi ohjaamaan maaliin oululaistoppari Ruxin katsellessa vierestä. Fillion sai näppinsä väliin muttei kuitenkaan liimattua palloa itselleen.

Mattssonin laukaus upposi helpon näköisesti maaliin. Se oli löysä mutta tarkka eikä maskiakaan ollut juuri nimeksikään. Eikä tässä vielä kaikki, kuuluu televisiosta kauppakanavan pyöriessä. Vain hetkeä myöhemmin oli Abubakarin vuoro nöyryyttää Fillionia ja oululaispuolustusta. Tilanne lähti liikkeelle Kallisen huonosta purusta. Fillion ja Rafinha lähtivät samalle pallolle tuhoisin seurauksin.

Helppojen maalien vastapainoksi Fillion venyi pari kertaa näyttävään torjuntaan.

Maalien jälkeen ote kääntyi oululaisille, mutta toisaalta kolmen maalin johtoasemassa pallonhallinnan voikin luovuttaa suosiolla vastustajalle. Vaasasta täksi kaudeksi Ouluun siirtynyt Samu Alanko täräytti ylärimaan, mutta tämän lähemmäksi kauden avausosumaa vierasjoukkue ei päässyt. Kulmapotkuja vieraat saivat useita, mutta niissä AC Oulu oli pehmeä ja vaaraton.

Toiselle puoliajalle AC Oulun valmentaja Jyrki Ahola teki raa'an ja harvinaisen ratkaisun vaihtamalla maalivahtia Juhani Pennaseen. Joukkue heräsi pelaamaan paremmin. Se riitti vain yhteen kavennusmaaliin. Siitä vastasi nuori Kallinen katkaisemalla huonon syötön, nousemalla ylös ja vetämällä roikkopallon Oskari Forsmanin selän taakse.

Koronarajoitukset olivat hellittäneet Ahvenanmaalla hiukan ja tästä tuli ensimmäinen Veikkausliigaottelu, johon sai ottaa merkittävämmin yleisöä. Katsojamääräksi ilmoitettiin tasan 200. Kauden aikaisemmat ottelut on pelattu joko kokonaan tyhjille katsomoille tai kahteen minibussiin mahtuvalle porukalle. Tämän kesän toistaiseksi voimassa oleva yleisöennätys tehtiin kuitenkin Rovaniemellä, jossa Ykkösen ottelua sai seurata peräti 400 ihmistä.

IFK Mariehamn - AC Oulu 3-1 (3-0)
13ʹ 1-0 Muhamed Tehe Olawale
14ʹ 2-0 Joel Mattsson
16ʹ 3-0 Mohammed Abubakari
53ʹ 3-1 Jere Kallinen
yleisöä: 200

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: