PalloTV - Raportti: Inter-hyökkääjien tehokkuus liikaa Hongalle
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Ottelukooste
|
14.05.2021

Raportti: Inter-hyökkääjien tehokkuus liikaa Hongalle

FC Honka kärsi kauden toisen kotitappionsa FC Interille numeroin 1-2 (0-0). Ottelun ratkaisijoiksi nousivat tehokkaat Inter-hyökkääjät. Hongan haasteena on joukkueen puolustuspelaaminen. Espoolaiset ovat päästäneet 9 maalia neljään otteluun.

FC Honka on aloittanut kautensa alle odotusten. Kauden avausottelussa HJK löylytti espoolaisia kotikentällään 4-2. Seuraavaksi IFK Maarianhamina kävi Espoossa hakemassa pisteet 0-2 numeroin. Viikko sitten Honka avasi pistesarakkeensa 1-3 voitolla sarjanousija KTP:stä.

FC Inter kaatoi kauden avausottelussaan KuPS:n kotonaan 1-0. Seuraavaksi joukkue otti vieraissa turpaan FC Lahdelta 2-1. Viime sunnuntaina joukkue ylsi yliajalla 2-1 kotivoittoon FC Hakasta.

Perjantai illan ottelukuva noudatti hyvin pitkälle ennakoitua. Molemmat joukkueet ryhmittyivät pallollisina 3-5-2-muotoon, joka muuttui puolustaessa 5-3-2-muodoksi. Pyrkimyksenä on luoda keskikentälle tai kentän eri osa-alueilla miesylivoimia ja hallita sitä kautta palloa ja peliä. Avainsanoja ovat hyvä muoto ja kenttätasapaino, jotka mahdollistavat kontrolloidun pelaamisen molempiin suuntiin.

Kontrollista saatiin hyvä esimerkki Honka-Inter-ottelun ensimmäisellä puoliajalla. Pallosta pyrittiin pitämään hyvää huolta. Molemmat joukkueet huolehtivat siitä, ettei naapuri pääse pallonriiston jälkeen kääntämään peliä nopeasti. Sen myötä pallollisesta pelistä tuli hivenen hidasta ja todelliset maalipaikat jäivät vähiin. Ensimmäisen puoliajan pallonhallinta meni Hongalle. Maalipaikat 1-1.

Inter tuli toiselle puoliajalle päättäväisesti. Peliä oli pelattu 47. minuuttia, kun Interin Noa Nurmi pääsi heittämään oikealta löysän keskityksen rangaistusalueelle, Honka puolustus arvioi pallon väärin ja Timo Furuholm pääsi lataamaan irtopallosta turkulaiset 0-1 johtoon.

Peliä oli pelattu 62. minuuttia, kun Furuholm ja Benjamin Källman pelasivat seinään 20 metrissä, jolloin Källman oli päästä nokakkain maalivahti Tim Murrayn kanssa, mutta hänet kaadetaan rangaistusalueella. Martti Haukioja siirsi Interin pilkulta 0-2 johtoon.

Pelin luultiin olevan Hongan osalta lopullisesti taputeltu, kun Arko-Mensah poistettiin kentältä toisen keltaisen kortin seurauksena pelin 73. minuutilla. Honka pyristeli kuitenkin vastaan. Peli oli vanhentunut reilut 80. minuuttia, kun Hongan Otso Koskinen oli karata Interin toppareilta, jotka joutuivat kaatamaan hänet rangaistusalueella. Pelikello näytti 83. minuuttia kun Lucas Kafmann kavensi ottelun numeroihin 1-2 pilkulta.

Maalintekijät:

47ʹ 0-1 Timo Furuholm
63ʹ 0-2 Martti Haukioja
83ʹ 1-2 Lucas Kaufmann

Toimittaja: Junnu Leskelä

Artikkeliin liittyviä aiheita: