PalloTV - SJK:lle kauden ensimmäinen kotivoitto
TULEVAT PELIT:

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Ottelukooste ja raportti
|
14.06.2021

SJK:lle kauden ensimmäinen kotivoitto

SJK-Ilves 1-0 (0-0)

SJK voitti maanantai-iltana Ilveksen kotonaan kovan väännön jälkeen 1-0. Voitto oli helpotus seinäjokelaisille, jotka nyt saivat kauden ensimmäisen kotivoittonsa. Edelliset neljä kotiottelua olivat päättyneet joko tasapeliin tai tappioon. Voitto nosti SJK:n sarjataulukon 6. sijalle ohi Ilveksen.  

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli tasainen. Vastakkain oli kaksi toisensa hyvin tuntevaa valmentajaa. Joukkueetkin olivat ottaneet yhteen pariin otteeseen jo pre-seasonilla. Suurta taktista etua ei siis ollut tarjolla, varsinkin kun joukkueet ryhmittyivät samaan 3-5-2-perusmuotoon.

Joukkueiden pallollisessa tekemisessä oli silti eroja. SJK:lla oli kova pyrkimys pystyyn ja linjan taakse, mistä joukkue onnistui hetkittäin luomaan vaaran tuntua Ilves-maalille. Ilves yritti kontrolloida palloa ja onnistui luomaan muutamia hyviä tilanteita. Ensimmäisen puoliajan maalipaikat menivät Ilvekselle 1-0.

Toisella puoliajalla Ilves pyrki saamaan entistä parempaa kontrollia pallosta, mutta vaihtelevalla menestyksellä. SJK pääsi toistuvasti nopeisiin suoriin hyökkäyksiin ja Ilveksellä oli onnea, ettei kotijoukkue saanut ainakin yhtä maalia aikaiseksi jo toisen puoliajan ensimmäisellä puolikkaalla. Puoliaika jatkui samoissa merkeissä. Ilves yritti pelaamalla ja SJK iski vastaan.

Seinäjokelaisten tekemisestä paistoi halu tehdä maali ja voittaa kauden ensimmäinen kotiottelu. Peliä oli pelattu 77. minuuttia, kun kova työ lopulla palkittiin. SJK:n wingback Murilo nosti pallon kuudentoista rajalta maalille, ja toppari Cristian Valencia pääse puskemaan pallon sisään. Kovasta yrityksestä huolimatta Ilves ei enää kyennyt nousemaan SJK:n rinnalle.

SJK on tuskaillut maalinteon kanssa eikä se ollut helppoa maanantai-iltanakaan. Joukkue loi riittävän määrän maalipaikkoja useampaankin maaliin, mutta tällä hetkellä näyttää siltä, ettei joukkueesta löydy hyökkääjää, joka saisi pallot sisälle. Ilvestäkin vastaan toppari teki voittomaalin.   

Päävalmentaja Jani Honkavaara on organisoinut joukkueensa peruspelin asialliseen kuosiin, mutta hyökkäyskolmannes on tuottanut päänvaivaa. Ilvestä vastaan joukkue oli suoraviivaistanut hyökkäyspelaamistaan ja se tuntui sopivan joukkueelle paremmin kuin pitkien hyökkäysten pelaaminen. Ainakin joukkue onnistui luomaan vastustajan maalille enemmän vaaran tuntua kuin aikaisemmissa otteluissa.

Ilveksen peli ailahtelee. Joukkue haluaa kontrolloida palloa. Se on kunnioitettava pyrkimys, mutta nuorelle joukkueelle kova vaatimus. SJK-matsi oli siitä hyvä esimerkki. Kun Ilves ei saa pallollista peliä kulkemaan kontrolloidusti, niin vastustajat pääsevät liian usein helppoihin riistoihin ja nopeisiin vastaiskuihin. Samaan hengen vetoon täytyy silti todeta, että tamperelaisia on viihdyttävää katsoa silloin kun pallollinen peli kulkee.

Joukkueiden pelit jatkuvat perjantaina, jolloin SJK matkaa FC Interin vieraaksi Turkuun. Ilves puolestaan matkustaa Helsinkiin HJK:n vieraaksi.

SJK-Ilves 1-0 (0-0)

78ʹ 1-0 Cristian Valencia

Toimittaja: Junnu Leskelä

Artikkeliin liittyviä aiheita: