PalloTV - Vidjeskogin pommi Interin surma
TULEVAT PELIT:

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Ottelukooste ja raportti
|
14.06.2021

Vidjeskogin pommi Interin surma

KuPS - FC Inter 1-0 (1-0)

Kuopion Palloseura oli tiukassa paikassa kotikentällään, kun liigakakkosena ollut turkulainen FC Inter asettui sitä vastaan. Kalakukkojen alkukausi oli ollut melko mollivoittoinen, mutta se sai aurinkoisemman käänteen edellisellä kierroksella Seinäjoella. KuPS:n vuotava puolustus tuli vihdoin tilkittyä ja se voitti SJK:n 1-0.

Yleisilme jatkui saman tyyppisenä tänä iltana. FC Inter joutui toteamaan jälleen Kuopion ainakin sille itselleen hankalaksi paikaksi pelata - lopputulos kotijoukkueelle 1-0 (1-0).

KuPS on pelannut pitkälti kolmen linjalla, mutta täydensi puolustustaan neljän linjaan Seinäjoen ottelussa. Tämä oli taktiikkana myös tänään FC Interiä vastaan. KuPS puolusti tiiviisti ja nöyrästi kytäten vastaiskupaikkoja. FC Inter sai pitää palloa hallussaan, mutta vierasjoukkue joutui tyytymään sen pyörittelemiseen kaukana vastustajan maalilta. Murtautumismahdollisuudet pysähtyivät tiiviiseen kuopiolaispuolustukseen. Hyvin kuvaavaa on, että otteluseurannan ylläpitäjät eivät saaneet laskettua yhtään turkulaispaikkaa maalia kohti.

Taktiikoista johtuen maalipaikat jäivät myös kotijoukkueella vähiin ja pelissä oli melkeinpä enemmän säpinää viimeisellä kympillä kuin muussa ottelussa yhteensä. Ratkaisijaksi nousi ensimmäisen liigamaalinsa tehnyt Axel Vidjeskog, jonka rangaistusalueen rajalta ampuman komean kudin edessä Inter-vahti Henrik Moisander oli täysin voimaton - kovasti ja näyttävästi yritti, mutta torjuntaan ei ollut mitään mahdollisuuksia.

KuPS:lle toinen perättäinen voitto ja muiden pelien tulokset tiesivät nousua jo kolmannelle sijalle tasaisen keskikastin vetäjän paikalle. Osittain se on silmänlumetta, sillä FC Lahti ja Helsingin IFK hengittävät niskaan yhden ja kahden pisteen päässä kaksi peliä vähemmän pelattuna. Ensimmäisenä kukkapuskat ja suklaarasiat Kuopioon lähtevät Helsingin Urheilukadulta. HJK:n voitettua oman ottelunsa sen ja Interin välinen ero mestaruustaistossa repesi neljään pisteeseen.

Kuopion kesäillassa tehtiin koronakesä II:n yleisöennätys. Ottelua seurasi järjestäjän ilmoituksen mukaan 2754 katsojaa.

Ottelun tilastot
31. 1-0 Axel Vidjeskog
yleisöä: 2 754

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: