PalloTV - FC Lahti punnersi voiton SJK:sta
TULEVAT PELIT:

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Ottelukooste ja raportti
|
04.07.2021

FC Lahti punnersi voiton SJK:sta

FC Lahti-SJK 2-1 (0-1)

Yleisö: 1214

FC Lahti rutisti 2-1 voiton SJK:sta sunnuntai-illan toisessa veikkausliigaottelussa. Voitto oli lahtelaisten kuudes perättäinen tappioton ottelu. Voitto nosti Lahden sarjataulukon neljännelle sijalle ohi SJK:n uhkaamaan sarjan kärkikolmikkoa HJK:ta, FC Interiä ja KuPS:ia. Tappio pudotti SJK:n sarjataulukon viidennelle sijalle.

Sunnuntai-illan ottelun ensimmäinen puoliaika oli tasainen. Peli aaltoili päästä päähän. SJK:n prässipeli oli kuitenkin sen verran aktiivisempaa ja terävämpää, että pallonhallinta oli lievästi seinäjokelaisilla, jotka onnistuivat pysymään pallossa pitempiä jaksoja ja pelaamaan pitempiä hyökkäyksiä. Lisäksi SJK tukki pelitilan lahtelaisten keskustasta. Sen myötä Lahden pelintekijällä Javi Hervasilla oli vaikeuksia saada joukkueensa pallollista peliä rullaamaan. Lahden hyökkääminen oli sattumanvaraista, suoraa ja vaaratonta. Lahtelaiset eivät onnistuneet luomaan yhtään maalintekopaikkaa ensimmäisellä puolikkaalla.  

Maali kuitenkin nähtiin. Ottelun 19. minuutilla SJK:n maalivahti Jesse Östa avasi jalalla lyhyen wingback Murillolle, joka eteni pallon kanssa suoraan hyökkäysalueelle ja heitti aikaisen matalan keskityksen boxiin, josta Jake Jervis pääsi sijoittamaan pallon verkkoon keskeltä maalintekosektoria. Puoliajalle mentiin SJK:n johtaessa maalilla.

Toinen puoliaika alkoi Lahden johdolla. SJK oli rauhoittanut prässiään helteessä, joten Lahti ja Hervas saivat pallollisen pelinsä kulkemaan. Nyt lahtelaiset ylsivät pitempiin pallollisiin jaksoihin ja peli pyöri pitkiä aikoja SJK:n päädyssä. Ja kun lahtelaisten korkea 4-5 miehen prässi alkoi toimimaan, niin SJK:lla oli vaikeuksia saada pelinrakennusvaihettaan käyntiin ja päästä pois omalta alueelta pelaamalla.

Yhden pallonhallintajakson päätteeksi pelin 55. minuutilla pallo päätyi Lahden puolustajalle Kari Arkivuolle, joka keskitti kuudentoista kulmalta maalin takatolpalle, josta hyökkääjä Pyry Lampinen jatkoi päällä maalin eteen ja Macoumba Kandji sijoitti pallon maaliin lähietäisyydeltä.

Ottelun edetessä hallinta siirtyi yhä selvemmin Lahdelle. Pelin 88. minuutilla Lahti sai rangaistuspotkun, kun SJK-toppari Ville Tikkanen kaatoi kotijoukkueen hyökkääjän rangaistusalueen rajalle. Pilkun toimitti maaliin hyökkääjä Jasin Assehnoun.

Ottelu oli kokonaisuudessaan tasainen. Jos ensimmäinen puoliaika oli SJK:n, niin Lahti vei toisen puolikkaan nimiinsä. Maalipaikoilla ei ottelussa juhlittu, eikä joukkueiden pallollinen pelaaminen häikäissyt. Ottelun lopputulos kuvastaa aika hyvin ottelutapahtumia. SJK:lla oli ensimmäisellä puoliajalla omat paikkansa ja se teki niistä yhden maalin. Lahdella oli omat paikkansa toisella puolikkaalla, mutta se käytti ne naapuriaan tehokkaammin ja teki kaksi maalia.

FC Lahti-SJK 2-1 (0-1)

19ʹ 0-1 Jake Jervis
55ʹ 1-1 Macoumba Kandji
88ʹ 2-1 Jasin Assehnoun

Toimittaja: Junnu Leskelä

Artikkeliin liittyviä aiheita: