PalloTV - Hongan kakkosmiehistö kaatoi AC Oulun
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Ottelukooste ja raportti
|
11.07.2021

Hongan kakkosmiehistö kaatoi AC Oulun

FC Honka-AC Oulu 1-0 (1-0)

FC Honka kukisti sunnuntai-iltana sarjajumbo AC Oulun Tapiolan Urheilupuistossa 1-0. Pisteet olivat todella tärkeät Hongalle, joka eurokiireiden keskellä edelleen tähyää paikkaa kuuden parhaan loppusarjassa. Tappion myötä AC Oulu pitää edelleen sarjan perää.

Joukkueet lähtivät sunnuntai-illan otteluun varsin erilaisista lähtökohdista. FC Honka tuli otteluun sarjataulukon 8. sijalta, kesken eurocup-kiireiden. Espoolaiset pelasivat konferenssiliigan ensimmäisessä karsintaottelussa maalittoman tasapelin färsaarelaista NSI Runavikia vastaan torstaina. Honka matkustaa otteluparin toiseen osaotteluun Färsaarille ensi torstaiksi. Oululaiset puolestaan olivat sarjataulukon hännillä. Viimeksi he pelasivat 1-1 tasapelin KTP:n kanssa kotonaan viime maanantaina.

AC Oulun alkukausi on ollut tulosten valossa murheellinen. Seura ilmoitti viikolla, että se on vahvistanut rivejään kolmella pelaajalla, kun ryhmään liittyivät lainasopimuksilla Sergei Eremenko FK Spartak Jurmalasta sekä Magnus Breitenmoser ja Dennis Salanovic sveitsiläisestä FC Thunista. Pelaajat eivät olleet vielä pelikelpoisia sunnuntain Honka-matsissa.

Ottelun alla kysymys kuului, miten Hongan europelit sekoittavat joukkueen fokusta? Tarjoaako se AC Oululle mahdollisuuden yllättää espoolaiset kotikentällään? Kysymys oli perusteltu, kun kävi ilmi, että Hongan päävalmentaja Vesa Vasara oli tehnyt 9 muutosta konferenssiliigan karsintaottelun avauskokoonpanoon. Oululaisilla oli siis vastassaan Hongan kakkosmiehistö.

Sunnuntain ottelun ensimmäinen puoliaika oli tasaista vääntöä. Pallonhallinta oli ehkä hienokseltaan Hongalla, joka pystyi painamaan pelin AC Oulun päätyyn pelaamalla ja jopa pitämään sen siellä hetkittäin. Oululaisten pallollinen tekeminen oli totutun hidasta, vaaratonta ja tehotonta, eikä pitkiä hyökkäyksiä juuri nähty.  

Hongan 3-5-2-muoto piti huolen siitä, että espoolaisilla oli keskikentällä miesylivoima Oulun 4-3-3-muotoa vastaan. Sen myötä oululaisten pelintekijät eivät juuri päässeet palloon käsiksi, vaan peli pyöri laidoilla Hongan muodon ulkopuolella. Ja kun AC Oulu onnistui pääsemään Honka-päätyyn, niin ratkaisut olivat sen verran hätäisiä, että pelin suunta kääntyi nopeasti jälleen kohti omaa maalia.

Vastaavanlaisesta tilanteesta syntyi myös Hongan 1-0 osuma. Ottelun 43. minuutilla Honka voitti pallon omalla puoliskollaan, siirsi pelin nopeasti yli toisen kolmanneksen ja pääsi keskittämään kolmesta kympistä. Puolustaja Lassi Nurmos erehtyi ottamaan omaa miestään sääntöjen vastaisesti rangaistusalueella ja erotuomari vihelsi Hongalle rangaistuspotkun. Pallon taakse asettui hyökkääjä Demba Savage, jonka laukaus painui maalivahti Yannick Fillionin maalin alanurkkaan.  

Ensimmäinen puoliaika ei tarjonnut mitään pelillisiä hienouksia kummaltakaan. Honka oli kuitenkin hieman suunnitelmallisempi joukkueena, etenkin hyökkäyssuuntaan. Puoliajalle mentiin Hongan 1-0 johdossa.

Toinen puoliaika alkoi Hongan komennossa. Joukkue piti palloa ja oululaiset juoksivat perässä. AC Oulu kuitenkin puolusti sen verran jämäkästi, että Hongalla oli vaikeuksia päästä kaikkein parhaimmille maalintekopaikoille.

Puoliajan edetessä oululaiset pääsivät jälleen mukaan peliin ja ottelu aaltoili päästä päähän. Vaaraa oululaisten tekemisestä oli edelleen vaikeata löytää, mutta kenttätapahtumat tasoittuivat.

Hongan voiton takasi sen jämerä puolustuspeli, joka söi oululaisten eväät yllättävänkin tehokkaasti ottaen huomioon, että kentällä oli seuran kakkosmiehistö. Kun oululaiset eivät kovasta loppurynnistyksestä huolimatta onnistuneet maalinteossa, pisteet jäivät Espooseen.

FC Honka-AC Oulu 1-0 (1-0)

42ʹ 1-0 Demba Savage

Toimittaja: Junnu Leskelä

Artikkeliin liittyviä aiheita: