PalloTV - KuPS joutui evakkoon
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
03.08.2021

KuPS joutui evakkoon

Kuva: Stadionsäätiö/Wellu Hänninen

Kuopion Palloseura pelaa UEFA:n Konferenssiliigan kolmannen karsintakierroksen kotiottelunsa Olympiastadionilla Helsingissä. KuPS kohtaa FC Astanan Stadikalla to 5. elokuuta klo 19:00 alkaen. Toinen osaottelu pelataan FC Astanan isännöimänä Astana Arenalla Nur-Sultanissa to 12. elokuuta.

KuPS haki UEFA:lta poikkeuslupaa pelata otteluparin avausosan varsinaisella kotiareenallaan Kuopion Keskuskentällä - nykyisellä Väre Areenalla. UEFA oli KuPS:n tiedotteen mukaan myötämielinen poikkeusluvalle, mutta se kompastui FC Astanan vastustukseen. Poikkeusluvan saaminen vaatii aina myös vastustajan hyväksynnän. Sitä ei anneta UEFA:n yksipuolisella päätöksellä.

Päätös tuli vasta ottelun alla, koska UEFA:lta ei voi anoa poikkeuslupaa etukäteen.

Poikkeuslupa olisi ollut tarpeellinen. Konferenssiliigan kolmannen karsinta- ja sitä seuraavan pudotuspelikierroksen ottelut pitää pelata UEFA:n luokittelun toiseksi korkeimman eli kolmannen kategorian mukaisilla stadioneilla. Kuopion Keskuskenttä ei täytä näitä vaatimuksia. Kategorioissa on runsaasti erilaisia läpäistäviä kriteereitä, mutta yleisimmin esillä on katsojakapasiteetti. Kategoria 3 vaatii vähintään 4 500 istumapaikkaa.

Euro-otteluiden pelaaminen evakossa ei ole uusi asia Suomessa. Vuosien varrella esimerkiksi Valkeakosken Haka ja Lahden Kuusysi ovat pelanneet Olympiastadionilla, MyPa Lahden Stadionilla sekä RoPS ja VPS Raatin stadionilla Oulussa.

Valokuva: Stadionsäätiö/Wellu Hänninen

Artikkeliin liittyviä aiheita: