PalloTV - KuPS joutui evakkoon

Ruutu on kotimaisen jalkapallon koti

Katso kaikki matsit! Ruutu+ alk. 6,95€/kk - kokeile maksutta!

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
03.08.2021

KuPS joutui evakkoon

Kuva: Stadionsäätiö/Wellu Hänninen

Kuopion Palloseura pelaa UEFA:n Konferenssiliigan kolmannen karsintakierroksen kotiottelunsa Olympiastadionilla Helsingissä. KuPS kohtaa FC Astanan Stadikalla to 5. elokuuta klo 19:00 alkaen. Toinen osaottelu pelataan FC Astanan isännöimänä Astana Arenalla Nur-Sultanissa to 12. elokuuta.

KuPS haki UEFA:lta poikkeuslupaa pelata otteluparin avausosan varsinaisella kotiareenallaan Kuopion Keskuskentällä - nykyisellä Väre Areenalla. UEFA oli KuPS:n tiedotteen mukaan myötämielinen poikkeusluvalle, mutta se kompastui FC Astanan vastustukseen. Poikkeusluvan saaminen vaatii aina myös vastustajan hyväksynnän. Sitä ei anneta UEFA:n yksipuolisella päätöksellä.

Päätös tuli vasta ottelun alla, koska UEFA:lta ei voi anoa poikkeuslupaa etukäteen.

Poikkeuslupa olisi ollut tarpeellinen. Konferenssiliigan kolmannen karsinta- ja sitä seuraavan pudotuspelikierroksen ottelut pitää pelata UEFA:n luokittelun toiseksi korkeimman eli kolmannen kategorian mukaisilla stadioneilla. Kuopion Keskuskenttä ei täytä näitä vaatimuksia. Kategorioissa on runsaasti erilaisia läpäistäviä kriteereitä, mutta yleisimmin esillä on katsojakapasiteetti. Kategoria 3 vaatii vähintään 4 500 istumapaikkaa.

Euro-otteluiden pelaaminen evakossa ei ole uusi asia Suomessa. Vuosien varrella esimerkiksi Valkeakosken Haka ja Lahden Kuusysi ovat pelanneet Olympiastadionilla, MyPa Lahden Stadionilla sekä RoPS ja VPS Raatin stadionilla Oulussa.

Valokuva: Stadionsäätiö/Wellu Hänninen

Artikkeliin liittyviä aiheita: