PalloTV - KuPS-FC Astana, Simo Valakari ennakoi
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluennakko
|
04.08.2021

KuPS-FC Astana, Simo Valakari ennakoi

Kuopion Palloseura kohtaa Konferenssiliigan kolmannella karsintakierroksella kazakstanilaisen FC Astanan Helsingin Olympiastadionilla torstaina kello 19.00. Toinen osaottelu pelataan FC Astanan isännöimänä Astana Arenalla Nur-Sultanissa to 12. elokuuta.

KuPS pelaa ottelun poikkeuksellisesti Helsingissä, koska Konferenssiliigan kolmannen karsinta- ja sitä seuraavan pudotuspelikierroksen ottelut pitää pelata UEFA:n luokittelun toiseksi korkeimman eli kolmannen kategorian mukaisilla stadioneilla. Kuopion Keskuskenttä ei täytä näitä vaatimuksia. Kategorioissa on runsaasti erilaisia läpäistäviä kriteereitä, mutta yleisimmin esillä on katsojakapasiteetti. Kategoria 3 vaatii vähintään 4 500 istumapaikkaa.

KuPS haki UEFA:lta poikkeuslupaa pelata otteluparin avausosan varsinaisella kotiareenallaan Kuopion Keskuskentällä - nykyisellä Väre Areenalla. UEFA oli KuPS:n tiedotteen mukaan myötämielinen poikkeusluvalle, mutta se kompastui FC Astanan vastustukseen. Poikkeusluvan saaminen vaatii aina myös vastustajan hyväksynnän. Sitä ei anneta UEFA:n yksipuolisella päätöksellä.

Toimittaja: Junnu Leskelä
Leikkaus: Janne Dahlman

Artikkeliin liittyviä aiheita: