PalloTV - KuPS-FC Astana, Simo Valakari ennakoi
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluennakko
|
04.08.2021

KuPS-FC Astana, Simo Valakari ennakoi

Kuopion Palloseura kohtaa Konferenssiliigan kolmannella karsintakierroksella kazakstanilaisen FC Astanan Helsingin Olympiastadionilla torstaina kello 19.00. Toinen osaottelu pelataan FC Astanan isännöimänä Astana Arenalla Nur-Sultanissa to 12. elokuuta.

KuPS pelaa ottelun poikkeuksellisesti Helsingissä, koska Konferenssiliigan kolmannen karsinta- ja sitä seuraavan pudotuspelikierroksen ottelut pitää pelata UEFA:n luokittelun toiseksi korkeimman eli kolmannen kategorian mukaisilla stadioneilla. Kuopion Keskuskenttä ei täytä näitä vaatimuksia. Kategorioissa on runsaasti erilaisia läpäistäviä kriteereitä, mutta yleisimmin esillä on katsojakapasiteetti. Kategoria 3 vaatii vähintään 4 500 istumapaikkaa.

KuPS haki UEFA:lta poikkeuslupaa pelata otteluparin avausosan varsinaisella kotiareenallaan Kuopion Keskuskentällä - nykyisellä Väre Areenalla. UEFA oli KuPS:n tiedotteen mukaan myötämielinen poikkeusluvalle, mutta se kompastui FC Astanan vastustukseen. Poikkeusluvan saaminen vaatii aina myös vastustajan hyväksynnän. Sitä ei anneta UEFA:n yksipuolisella päätöksellä.

Toimittaja: Junnu Leskelä
Leikkaus: Janne Dahlman

Artikkeliin liittyviä aiheita: