PalloTV - Suomen Cup palaa vanhaan formaattiin
TULEVAT PELIT:

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
24.11.2021

Suomen Cup palaa vanhaan formaattiin

Suomen Palloliitto on julkaissut Suomen Cupin uudistuksen suuntaviivat. Kilpailun muuttumisesta tihkui tietoa jo aikaisemmin, mutta nyt pelitapa, säännöt ja päivämäärät ovat kaikkien nähtävillä.

Olennaisin muutos koskee pelitapaa. Lohkovaiheista ja muista ylimääräisistä krumeluureista on luovuttu. Kilpailu pelataan jatkossa vanhaan tapaan cup-muotoisena, jossa vain voittaja jatkaa seuraavalle kierrokselle.

Cupin ensimmäinen kierros pelataan vasta huhtikuun alkuun mennessä, minkä Palloliitto toivoo houkuttelevan alasarjaseurat ja -joukkueet takaisin kilpailuun.

Hetki, jolloin alempana olevat pääsevät haastamaan jättiläisiä, on kolmas kierros. Silloin mukaan tulevat kuusi liigaseuraa, kaikki Ykkösen seurat ja mukaan ilmoittautuneet Kakkosen seurat. HJK, KuPS, SJK ja FC Inter sekä kaksi talvella pelattavan Liigacupin menestyksen perusteella valikoituvaa seuraa saavat vapaataipaleen tullen mukaan vasta 4. kierroksella.

Otteluparit arvotaan alueellisuutta painottaen aina viidennelle kierrokselle saakka.

Puolivälierät pelataan kesäkuun lopussa, välierät elokuun lopussa ja loppuottelu Olympiastadionilla joko 17. tai 18. päivä syyskuuta. Finaalin voittajalle on luvassa europaikka ja 50 000 euron palkintopotti. Häviäjä tienaa 10 000 euroa.

Muutos sisältää kuin sisältääkin krumeluureja. Suomen Cup nielaisee sisäänsä Regions' Cupin ja uuden kilpailun, Regions' Roots Cupin. Joukkueet niihin valikoituvat cup-menestyksen perusteella ja molemmat kilpailut alkavat puolivälierävaiheesta. Regions' Cupin puolivälieriin valikoituu kahdeksan parasta Kolmosen ja/tai Nelosen joukkuetta, Roots Cupiin puolestaan vastaavasti kahdeksan parasta Viitosen tai sitä alemman sarjan joukkuetta.

Regions' Cupin ja Regions' Roots Cupin finaalit pelataan Olympiastadionilla 1. lokakuuta. Kummankin kilpailun voittajalle on luvassa 5 000 euron palkinto ja häviäjällekin lohkeaa tonnin potti. Parittomina vuosina Regions's Cupin voittaja saa paikan UEFA Regions' Cupissa Suomen edustajana.

Suomen Cup pelattiin ensimmäisen kerran vuonna 1955. HPS vei ensimmäisen mestaruuden. Kuopion Palloseura on tuorein cup-voittaja. HJK on voittanut useimmin Antero Nymanin muistopalkinnon nimeä kantavan pokaalin, 14 kertaa.