PalloTV - HJK:n johto suli - IFK Mariehamn tehokkaana
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluraportti
|
05.02.2022

HJK:n johto suli – IFK Mariehamn tehokkaana

HJK - IFK Mariehamn 2-3 (2-1)

IFK Mariehamn järjesti jymypaukun Talin hallissa Helsingissä pelatussa Liigacupin ottelussa. Se avasi kilpailukautensa voittamalla HJK:n maalein 3-2 (1-2). Nyt, kun A-lohkossa on yksi kierros takana päin, altavastaajat eli IFK Mariehamn ja HIFK ovat kolmessa pisteessä sekä selvät suosikit HJK ja FC Inter nollakerhossa.

Otteluun lähdettiin vastakkaisista asetelmista. HJK oli päässyt valmistautumaan saarelaisten kohtaamiseen pelaamalla kaksi harjoitusottelua. Sen sijaan IFK Mariehamnilla oli alla vain yksi tunnin sekajoukkuein läpi viety höntsä Kolmosessa pelaavaa FC Ålandia vastaan.

Joukkueiden muutoksien taakse on turha verhoutua, sillä kummankin seuran tulleiden ja lähteneiden lista on käsivarren mittainen. HJK:n tilanne tällä saralla on kuitenkin hiukan parempi kuin IFK Mariehamnin. Klubi on käytännössä saanut pitää ja hankkia ne pelaajat, jotka on halunnut. IFK Mariehamnin muutos on ollut vähemmän hallitumpi. Seura olisi halunnut pitää osan lähtijöistä riveissään ja on joutunut paikkaamaan menetyksiään budjetilleen sopivilla pelaajilla.

IFK Mariehamn lähti otteluun kuin yläkoulun puolelle eksynyt alakoululainen, joka ihmetteli isojen poikien tekemisiä ja naapurirakennuksen erilaista menoa. HJK teki kentällä mitä halusi ja vyörytti hyökkäyksiään vastustajan päätyyn. IFK Mariehamn tarjosi tähän hyvän avun. Vähäinen yhdessäolo ja pelituntuman puute näkyi epävarmana pallollisena pelinä ja kommunikaatiokatkoina puolustuksessa.

Vyörytyksensä aikana HJK karkasi Roope Riskin kahdella osumalla jo turvallisen tuntuiseen johtoon. Sillä ei tuntunut olevan juurikaan hätää, sillä IFK Mariehamn sai käytännössä kaksi kunnollista maalipaikkaa. Peliä oli kulunut jo yli 20 minuuttia, kun Joakim Latonen ampui puolivolleystä pomppivan pallon HJK:n ruotsalaisvahti Jakob Tånnanderin vartioiman maalin ohitse.

IFK Mariehamn pääsi pikkuhiljaa käynnistysvaikeuksistaan eroon. Pari minuuttia Klubin toisen maalin jälkeen tullut Latosen kavennus valoi uskoa vierasjoukkueen tekemisiin.

Toinen puoliaika oli pitkälti pelailua viimeiselle kymmenminuuttiselle saakka. Kentän valtikka oli isännillä, mutta aivan taukoa edeltävään vyörytykseen HJK ei kuitenkaan yltänyt. Ottelun lopputulos muodostui lopulta kahdesta asiasta: HJK:n tehottomuudesta ja sen helpoista puolustusvirheistä, jotka osuivat kentän kokeneille pelaajille.

HJK:lla oli tarpeeksi paikkoja ottelun ratkaisemiseen, mutta Riskin veljesten, Jairin, David Brownen ja Fabian Serrarensin yritykset olivat kehnoja. Klubilla oli myös kahdeksan kulmapotkua, joista jostain syystä kaikki annettiin joko nopeina tai lyhyinä tai molempina. Liigacupilla on kilpailullisesta statuksestaan huolimatta liigakauteen valmistautumisen leima, mutta jos pari-kolme kikkaa jää tuloksettomiksi, voisi kuvioihin luulla löytyvän variaatioita myös ottelun sisällä.

IFK Mariehamnista jäi vielä avoin kuva. Se joutui voitostaan huolimatta HJK:n puristuksiin. Tällä kertaa se oli tehokkaampi ja siksi voitti vastustajansa. Neljä-viisi maalipaikkaa ja kaksi kulmapotkua per ottelu on pitkässä juoksussa vaatimaton saldo.

HJK:n osalta Liigacup jatkuu Stadin derbyllä puolentoista viikon kuluttua. IFK Mariehamn jatkaa matkaotteluiden linjalla, kun se matkaa seuraavaksi FC Interin vieraaksi Turkuun. Ottelu pelataan ensi viikon perjantaina.

HJK - IFK Mariehamn 2-3 (2-1)
19. 1-0 Roope Riski
37. 2-0 Roope Riski
39. 2-1 Joakim Latonen
82. 2-2 Cledson "Dé" Carvalho da Silva
87. 2-3 Riku Sjöroos

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: