PalloTV - Haka piti portit kiinni - Honka pysyi kurissa
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluraportti
|
08.02.2022

Haka piti portit kiinni – Honka pysyi kurissa

FC Honka - FC Haka 1-1 (0-0)

Kaikkien vaikeuksien ja siirtorumbien jälkeen Liigacupin B-lohko saatiin käyntiin Espoossa. FC Honka ja FC Haka päätyivät 1-1 (0-0) tasapeliin kilpailukauden avauksessaan.

Lähtökohdat huomioiden ottelun lopputulos oli yllätys, mutta kenttätapahtumiin nähden tasapeliä voidaan pitää aika lailla oikeutettuna. Ruutu+:n ottelunalushaastattelussa FC Hakan päävalmentaja Teemu Tainio paljasti, että koronan pieksämän joukkueen harjoituksissa on käynyt alle kymmentä pelaajaa viimeisen kahden viikon aikana.

FC Honka on selvinnyt koronatalvesta vähin lommoin. Se on pitänyt joukkueharjoituksensa normaalisti ja espoolaisryhmä on pelannut myös harjoitusotteluita.

Joukkueharjoitusten vähäisyys näkyi Hakan otteissa. Se ei kuitenkaan estänyt koskilaisia puolustamasta tiiviisti. Hallikentät ovat Suomessa ulkokenttiin nähden aavistuksen verran pieniä, minkä vuoksi altavastaajan on helppo viedä tila vastustajan hyökkääjiltä pois.

Haka pysyi uskollisena pienen tilan yksinkertaiselle puolustamisopille. Vaikka kotijoukkue piti palloa ja oli hallitsevampi osapuoli, kunnollisille maalipaikoille FC Honka ei päässyt. Sen verran espoolaiset olivat pallon päällä, ettei kyllä Hakakaan paikoilla herkutellut. Hyvät maalintekotilanteet voidaan laskea yhden käden sormin, ja siinä tilastossa FC Hakan yritykset ovat myös mukana!

FC Honka haki hyökkäyksissään ahnaasti oikean sivustan portugalilaislaituria Rui Modestoa. Hyvästä yrityksestä ja aktiivisesta otteestaan huolimatta hänkin jäi vähille onnistumisille. Modesto toki teki Hongan ainokaisen, mutta siihen tarvittiin kosolti apua viime syksyn koskilaiskomeetalta, maalivahti Aatu Hakalalta.

FC Honka pelasi pallonhallintapeliä omalle identiteetilleen ominaisesti. Uutena elementtinä oli korkea ja aggressiivinen prässipeli, joka sai Hakan enemmän juoksemaan pallon perässä kuin pelaamaan. FC Honka ja erityisesti sen hyökkäyspeli jätti itsestään valjun kuvan nyt, mutta isolle kentälle päästessään espoolaisryhmä tulee olemaan vaarallinen.

FC Hongan valmentaja Vesa Vasara osasi omassa haastattelussaan ennakoida oikein, että puolustuspään erikoistilanteet ovat avainasemassa. Vierailijat tekivät oman tasoituksensa kulmapotkusta, kun Janne-Pekka Laine tälläsi kierteisen kuukauden pommin Maksim Rudakovin vartioiman maalin oikeaan reunaan. Muuten espoolaisalakerralla ei ollut hirveästi hätää.

B-lohko jatkuu jo lauantaina. FC Honka matkaa FC Lahden vieraaksi. FC Haka puolestaan kohtaa Ilveksen Pirkanmaan paikallisottelussa. Derby pelataan Tampereen Pirkkahallissa, vaikka Haka onkin kotijoukkue.

FC Honka - FC Haka 1-1 (0-0)
46. 1-0 Rui Modesto
89. 1-1 Janne-Pekka Laine

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: