Maamerkki saapui Lahden puolustukseen – PalloTV
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Ykköscup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Liigacup

Ykköscup

Liigacup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
09.02.2022

Maamerkki saapui Lahden puolustukseen

Juho Pirttijoki jättää KuPS:n kolmen ja puolen vuoden jälkeen.

FC Lahti on hankkinut puolustukseensa kokoa. Juho Pirttijoki - 195-senttinen toppari - on tehnyt vuoden mittaisen pelaajasopimuksen seuran kanssa. Sopimuksessa on optio kaudesta 2023.

Pirttijoki siirtyy Kuopion Palloseurasta, jossa hän on viihtynyt viimeiset kolme ja puoli kautta. Pirttijoen peliaika KuPS:n takalinjoilla on kuitenkin jäänyt vähäiseksi. Viime kaudella hän pelasi vain kuudessa liigaottelussa, joita KuPS:n vuosina puolustajalle kertyi 41.

Ennen visiittiään Savoon Pirttijoki pelasi 25 liigaottelun kauden Helsingin IFK:ssa vuonna 2016. Hän siirtyi sen jälkeen GIF Sundsvalliin, josta Pirttijoki siirtyi lainalle Kuopioon. Myöhemmin siirrosta tuli pysyvä. Pirttijoki on pelannut myös FC Hakassa ja FC Hämeenlinnassa.

Pirttijoki sanoo FC Lahden verkkosivuilla tuovansa voittamisen kulttuurin seuraan.

– Voisi sanoa kliseisesti, että tuon voittamisen kulttuuria Lahteen. Neljän viime kauden aikana kaulaan on tullut neljä mitalia ja yksi Suomen Cupin voitto. Sitä varten tätä tehdään, että voitetaan asioita ja otteluita.

Pirttijoki ei myöskään ujostele, kun puheeksi tulevat pelaajan omat vahvuudet.

– Kentällä vahvuutenani on kokonaisuudessaan puolustuspelaaminen sekä ilmassa ja maassa. Tykkään puhua kentällä ja organisoida puolustusta. Pitkät avaukset luonnistuvat myös. Olen myös vahva erikoistilanteissa puolustus- ja hyökkäyspäässä.

– Parhaimmillaan olen tehnyt kaudella viisi maalia, joten niitä voi tulla, kun saa vain ketsuppipullon auki, Pirttijoki lataa.

Pirttijoella on tilillään myös yksi A-maaottelu. Hän pääsi 22 minuutiksi kentälle, kun Huuhkajat voitti Jordanian Abu Dhabin leirillä tammikuussa 2018.

Pirttijoen myötä FC Lahden kokoonpano kattaa 21 sopimuspelaajaa.

Artikkeliin liittyviä aiheita: