PalloTV - SJK haki vierasvoiton tehottomasta KuPS:sta
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluraportti
|
09.02.2022

SJK haki vierasvoiton tehottomasta KuPS:sta

KuPS-SJK 0-2 (0-0)

SJK voitti keskiviikkona Liigacupin C-lohkon toisen kierroksen ottelun KuPS:aa vastaan Kuopion Lippumäen hallissa 0-2. SJK voi olla tyytyväinen nollapeliin ja lopputulokseen, mutta joukkueen pallollinen pelaaminen jäi vielä piippuun. KuPS sai ottelukuvan siihen mihin halusi, mutta oli tehoton. Pelkkä hallinta ei elätä ja ilman maaleja ei voiteta.

Keskiviikon ottelu oli molempien joukkueiden toinen esiintyminen Liigacupissa. KuPS voitti C-lohkon ensimmäisen kierroksen ottelussa VPS:n kotona 3-1. SJK päätyi 2-2 tasapeliin AC Oulua vastaan Seinäjoella.

Liigacupissa lohkojensa kaksi parasta joukkuetta etenee puolivälieriin. Puolivälieräpaikka on luvassa myös kahdelle parhaalle lohkokolmoselle.

Veikkausliigan viime kauden pronssijoukkue SJK lähtee kauteen suurin odotuksin. Tavoite on lyödä kiilaa HJK:n ja KuPS:n hallintaan ja tapella tosissaan kirkkaimmista mitaleista. Tavoitteiden tueksi seura vaihtoi päävalmentajaa. Jani Honkavaara sai mennä ja tilalle värvättiin espanjalainen Joaquin Gomez HIFK:sta. Myös SJK:n rosteri on kokenut muodonmuutoksen sitten viime kauden. 10 pelaaja sai lähtöpassit ja saman verran uusia ukkoja rekrytoitiin tilalle. 

Gomez, 35, antoi viime kaudella vahvan työnäytteen kapealla materiaalilla operoineen HIFK:n peräsimessä. Nyt hän on seurassa, jossa vaatimustaso ja odotukset ovat lähtökohtaisesti aivan eri tasolla kuin hänen edellisessä työpaikassaan. SJK haluaa sementoida asemansa Veikkausliigan kärkitriossa. Lisäksi SJK pelaa ensi kesänä eurocup-pelejä, ja niistäkin olisi syytä saada tulosta, ainakin seuran kassaan.

KuPS jatkaa pitkälti samalla joukkueella, jolla päätti viime kauden. Kuopiolaiset ovat tähän mennessä olleet maltillisia siirtomarkkinoilla. Viime kauden joukkueesta poistui kauden jälkeen neljä pelaajaa, joista nimekkäimpänä Urho Nissilä. Tilalle on otettu kuusi uutta naamaa, joista tutuimpia nimiä lienevät kk-pelaajat Sebastian Dahlström, joka liittyi joukkueeseen HJK:sta, ja viime kaudella Ilvestä edustanut Joona Veteli.

Päävalmentaja Simo Valakari pääsee jatkamaan pelinsä kehittämistä hyvistä asemista. Hän loi viime kaudella KuPS:lle vahvan pelillisen identiteetin, johon pelaajat uskovat ja josta kuopiolaisyleisö pitää. Sen päälle on hyvä rakentaa ja kehittää uusia kujeita.   

Keskiviikon ottelun ensimmäinen puoliaika eteni pitkälti kuopiolaiskomennossa. KuPS otti pallon hallinnan heti kättelyssä. Joukkueen muoto oli tiivis molempiin suuntiin, ja pallo sekä miehet liikkuivat rivakasti. Hyvän pallotemponsa ansiosta keltapaidat onnistuivat pysymään pallossa ja painamaan pelin toistuvasti SJK:n puolustuskolmannekselle. Kerhon puolustusmuoto oli kuitenkin hyvin nipussa, joten kovin suureksi vaaraksi hallinta ei vielä ensimmäisellä puolikkaalla jalostunut.

SJK:lla oli vaikeuksia saada omaa pallollista vaihettaan rullaamaan. Osasyynä siihen oli se, että Valakari oli piirtänyt joukkueensa viime kaudesta tuttuun 3-5-2-muotoon ja asettanut prässilinjan vastapuolen kaarelle. Lisäksi KuPS prässäsi korkealta 6-7 miehellä, kun siihen tarjoutui tilaisuus. Ja SJK:n löysä pallotempo tarjosi siihen tilaisuuksia. Palloa on vaikea hallita, jos joukkueen muoto on liian väljä ja pallo liikkuu liian hitaasti joukkueen sisällä.

SJK:n löysän pallotempon ansiosta KuPS pääsi toistuvasti kiinni pallolliseen ja sai riistoja vierasjoukkueen kenttäpuoliskolla. SJK:n omista pallollisista vaiheista oli joukkueelle pikemminkin haittaa kuin hyötyä, kun pallot menetettiin helposti ja KuPS pääsi kääntämään peliä nopeasti. Puoliajalle mentiin maalittomassa tasapelissä.

Ottelun toinen puolikas jatkui siitä, mihin ensimmäinen jäi. KuPS piti palloa ja SJK:n osaksi jäi liikuttaa pakkaa sivusuunnassa ja odottaa riistoja. SJK:n pallollinen pelaaminen oli edelleen tahmeaa. Gomezin suosimaa pallokontrollipeliä nähtiin vähemmän. Eikä siihen ollut edellytyksiäkään, kun pelaajien väliset etäisyydet olivat pitkät, eikä pallollisen ympärillä ollut riittävästi omaa väkeä.

Puoliajan loppua kohti Kerhokin sai hyökkäyspeliään liikkeelle. Kovin systemaattista hyökkääminen ei ollut vieläkään, mutta nyt hyökkäyksissä oli sentään jonkinlaista vaaran tuntua. Ottelun ensimmäinen maali nähtiin 88. minuutilla. SJK pelasi harvoja pitkiä hyökkäyksiään ja pallo päätyi ottelun lopulla kentälle vaihdetulle uudelle puolalaishyökkääjälle Rafal Wolsztynskille, joka sai pallon haltuunsa kuudentoista rajalla ja tälläsi vasemmallaan ottelun voittomaalin Johannes Kreidlin vartioiman maalin alanurkkaan.

Ottelun yliajalla nähtiin vielä toinenkin maali, kun SJK pääsi puolinopeaan hyökkäykseen, jonka jälkimainingeissa toisella puoliajalla kentälle vaihdettu Diego Rojas pääsi puttamaan pallon tyhjään KuPS-maaliin lähietäisyydeltä.

Keskiviikon koitos ei jää historiaan minään suurena kohtaamisena. Joukkueiden keskinäisistä voimasuhteista se ei kertonut tässä kohtaan oikeastaan mitään. Joukkueiden avauskokoonpanot tulevat olemaan kovin erinäköiset, jahka Veikkausliiga alkaa. Vierasvoitto Kuopiosta on kuitenkin harvinaista herkkua, vaikka kyseessä olisi Liigacup. Siihen SJK voi olla tyytyväinen.

KuPS oli parempi pallollinen joukkue ja hallitsi ottelutapahtumaa, mutta kuten tiedetään, siitä ei pisteitä jaeta. Kuopiolaiset olivat tehottomia. Se selittyne osaksi sillä, että joukkue lähti peliin normaalista poikkeavalla rosterilla, koska pandemia on koetellut joukkuetta kovalla kädellä viime aikoina. Kuopiolaiset siirsivät ensi lauantaiksi kaavaillun AC Oulu-matsin myöhempään ajankohtaan joukkueen sairastelun vuoksi. SJK:lle ottelun siirto ei sopinut. KuPS:n onneksi Valakari onnistui raapimaan rosteriinsa 11 edustusjoukkueen pelaajaa ja vaihtopenkin täyteen junioreita, jotta SJK-ottelu voitiin pelata.

KuPS-SJK 0-2 (0-0)

89ʹ 0-1 Rafal Wolsztynski
90+15ʹ 0-2 Diego Rojas

Toimittaja: Junnu Leskelä

Artikkeliin liittyviä aiheita: