PalloTV - FC Inter käytti päätään - IFK Mariehamn kaatui puskumaalein
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluraportti
|
11.02.2022

FC Inter käytti päätään – IFK Mariehamn kaatui puskumaalein

FC Inter - IFK Mariehamn 2-1 (1-0)

FC Inter otti avausvoittonsa Liigacupissa kaatamalla IFK Mariehamnin maalein 2-1 (1-0). Turkulaisten voitto tiesi A-lohkon muuttumista kiharaiseksi - kaikilla muilla paitsi HJK:lla on kolme pistettä. Pyöreä nolla koristaa vielä Klubin pistesaraketta. Ensi keskiviikkona pelattavan Stadin derbyn jälkeen voi olla hyvinkin mahdollista, että kaikilla lohkon joukkueilla on saman verran pisteitä.

Ensimmäisen pistepotin lisäksi FC Interin maalitili aukesi tappiollisen ja maalittoman HIFK-ottelun jälkeen. Liigacupin avauksessaan muuttunut ja heikentynyt FC Inter jätti itsestään vielä melko vaisun kuvan. Vaikka vastus oli astetta kovempi tänään, oli FC Interinkin peli aavistuksen verran kehittynyt.

FC Inter jäi viimeksi maaleitta ja kulmapotkuja lukuun ottamatta myös maalipaikoitta. Nyt hyökkäyspäässäkin oli havaittavissa elämän merkkejä. Erikoistilanteiden lisäksi FC Inter pääsi niin maalaamaan kuin yrittämään maalin tekoa myös pelaamalla.

Benjamin Källman oli saanut vierelleen "testipelaajan" statuksella kulkeneen Petteri Forssellin ja tulosta alkoi syntyä heti. Forssell laittoi muut pelaajat käyttämään päätään, kun hänen keskityksistä Källman ja hollantilaistoppari Rick Ketting puskivat FC Interin maalit. Källmanin osuma syntyi pelitilanteesta ja Kettingin sivuvapaapotkun päätteeksi.

Forssellin ja Källmanin muodostama kärkikaksikko oli parhaimmillaan ensimmäisellä puoliajalla. Yhteistyö kuitenkin päättyi, kun Källman jäi tauolta pukukoppiin ja Forssellkin pääsi toppatakin lämpimään syleilyyn reilun tunnin kohdalla. Muutenkin ottelun taso laski ja pelaamisesta idea hyytyi, kun seitsemän vaihdon sallivan säännön mukainen vaihtoruletti alkoi hajottaa kohtuullisesti toimineita komboja.

FC Interin hyökkäyspeli kulki siis paremmin, mutta kuten edellisessäkin ottelussa oli sen puolustuspeli kaikkeista valmiimman näköistä. IFK Mariehamn oli Helsingin kaimaansa parempi mittari, mutta turkulaisten puolustus selvisi sen aiheuttamasta uhasta mallikkaasti. IFK Mariehamn osui ainoastaan kulmapotkusta. Maalintekijä Baba Mensah murtautui röyhkeästi kahden sinipaidan välistä paikkaan, josta pelimies harvemmin erehtyy. Pelitilanteesta turkulaisten verkkoa ei ole vielä siis heiluteltu.

Forssell sai tililleen kaksi syöttöpistettä ja oli Interin näkyvimpiä hahmoja. FC Interin hyökkäyspelaamisen kannalta sopii toivoa, että "testi" miellytti turkulaisten valmennusjohtoa ja osapuolet pääsevät sopimukseen. Ketting oli toinen tärkeäksi noussut pelaaja. Hän johti Interin puolustusta rautaisella otteella ja teki kylmähermoisia ratkaisuja, jotka omalta osaltaan olivat pitämässä IFK Mariehamnin kärkimiehet aisoissa.

IFK Mariehamn oli tasapaksu. Yksikään pelaajista ei noussut ylitse muiden. Helsingissä loistanut Joakim Latonenkin putosi muiden kuolevaisten joukkoon. Joukkue ei myöskään pystynyt hyödyntämään isokokoisen kärkimiehensä Vahid Hambon avuja. Brassivahvistus Cledson Carvalho da Silvalle eli Délle voi antaa sulan hattuun hyvästä yrityksestä.

FC Inter päättää Liigacupin alkulohkon HJK:n vieraana ensi viikon lauantaina. IFK Mariehamn pääsee vihdoin kotiyleisön eteen, kun se kohtaa HIFK:n ensi viikon sunnuntaina.

FC Inter - IFK Mariehamn 2-1 (1-0)
12. 1-0 Benjamin Källman
48. 2-0 Rick Ketting
54. 2-1 Baba Mensah
yleisöä: 150

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: