PalloTV - Helsinki voitti toverien taiston - HIFK jatkoon Liigacupissa

Ruutu on kotimaisen jalkapallon koti

Katso kaikki matsit! Ruutu+ alk. 6,95€/kk - kokeile maksutta!

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluraportti
|
20.02.2022

Helsinki voitti toverien taiston – HIFK jatkoon Liigacupissa

IFK Mariehamn - HIFK 1-2 (1-0)

HIFK nousi 2-1 (0-1) voittoon IFK Mariehamnista toveriderbyksi nimetyssä Liigacupin ottelussa. Voitto avasi helsinkiläisille portit puolivälieriin HJK:n kanssa. FC Inter sijoittuu A-lohkossa kolmanneksi ja IFK Mariehamn putosi neljänneksi, vaikka sillä on enemmän tehtyjä maaleja kuin turkulaisilla.

Näyttää siltä, että hyvin julkisuudelta salassa pidetyt säännöt asettavat Liigacupissa keskinäisen ottelun päällimmäiseksi kriteeriksi ratkaistaessa tasapisteisiin sijoittuneiden joukkueiden eroja. Tämä näin vaikka Palloliiton omien kilpailusääntöjen 2. luvun 7. pykälän mukaan maalieron ja sen ollessa saman, kuten FC Interin ja IFK Mariehamnin tapauksessa, seuraavaksi tehtyjen maalien tulisi ensisijaisesti ratkaista ero.

Keskinäistä ottelua käytetään ensimmäisenä kriteerinä vain niissä kilpailuissa, joissa edestakaiset vaihdot on sallittu.

Eckeröhallenin loppuun kalutun näköisellä tekonurmella pelattiin juuri sellainen ottelu kuin kahden vähän pelanneen ja vahvasti muuttuneen joukkueen välisen koitoksen olettaa olevan. Molempien joukkueiden yhteiskemia oli vielä pahasti hakusessa, mutta tällä saralla vähemmän muuttunut ja pidempään yhdessä ollut IFK Mariehamn oli potkun verran edellä.

Kummallakin joukkueella oli omat pallonhallintajaksonsa. Siinä mielessä ottelu oli hyvin tasaväkinen. IFK Mariehamn sai luotua jonkin verran parempia hyökkäyksiä ja useampia maalipaikkoja, mutta tässä ottelussa - ratkaisevassa sellaisessa - sen tehot jäivät piippuun. Tilaisuus ratkaista ottelu oli kyllä tarjolla.

Eckeröhalleniin saapuneet reilut 200 katsojaa näkivät kaksi rangaistuspotkumaalia. Tino Palmasto aiheutti toisen teilattuaan korkealla jalalla kotijoukkueen Cledson da Silvan eli taiteilijanimellä Dé tunnetun pelaajan. HIFK pääsi iskemään voittomaalinsa pilkulta, kun sivurajaheiton jälkeinen Jesse Nikin ja Timi Lahden kaksinkamppailu ilmapallosta päättyi jälkimmäisen käsivirheeseen. Pipe Saez iski pilkun verkkoon.

Aatu Kujanpää vastasi helsinkiläisten tasoituksesta. Pelikello näytti silloin 58. minuuttia.

Jos ottelusta pitää poimia joku nimi, se on kotijoukkueen tappiosta huolimatta erittäin pirteästi esiintynyt Dé. Hän jäi tehoitta rankkarimaalia lukuun ottamatta, mutta jos otteet jatkuvat tuollaisina, verkko heiluu kesällä takuuvarmasti.

Daan Klinkenberg, Didis Lutumba-Pitah ja Obed Malolo olivat HIFK:n parhaimmistoa. Käsitys siitä, että Klinkenberg on erinomainen puolustuksen johtohahmo HIFK:lle, vahvistui entisestään tämän ottelun jälkeen. Malolo oli näkyvä hahmo keskikentän pohjalla ja teki useita tärkeitä katkoja. Lutumba-Pitah osallistui vahvasti hyökkäyksien rakenteluun vasemmalla laidalla.

HIFK pääsi juoksuttamaan kentälle myös uudet vahvistukset, jotka saapuivat seuraan ruotsalaisomisteisesta nigerialaisesta jalkapalloakatemiasta TikiTakasta. Keskimmäiseksi toppariksi istutettu pitkänhuiskea Michael John vaikutti olevan vajaan kymmenen minuutin perusteella ihan kelpo pelimiehen alku. Sen sijaan Ifeanyi Ani ja Sunday Dansu pelasivat niin vähän, ettei heistä voi sanoa vielä juuta eikä jaata.

Liigacupin alkulohkot saadaan päätökseen ensi keskiviikkona. Kolme rästiottelua sinetöivät B- ja C-lohkojen kohtalon.

IFK Mariehamn - HIFK 1-2 (1-0)
15. 1-0 Cledson Carvalho "Dé" da Silva (rp)
58. 1-1 Aatu Kujanpää
84. 1-2 Felipe "Pipe" Saez (rp)
yleisöä: 205

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: