PalloTV - Källman teki ja Riikonen torjui - KuPS laulukuoroon Liigacupissa

Ruutu on kotimaisen jalkapallon koti

Katso kaikki matsit! Ruutu+ alk. 6,95€/kk - kokeile maksutta!

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluanalyysi
|
05.03.2022

Källman teki ja Riikonen torjui – KuPS laulukuoroon Liigacupissa

KuPS - FC Inter 1-3 (1-2)

FC Inter löi Liigacupin puolivälierässä KuPS:n maalein 3-1 (2-1). Turkulaiset jatkavat välieriin, jossa he saavat vieraskentällä vastaansa FC Hakan. Toisessa tänään pelatussa puolivälierässä SJK voitti HIFK:n 1-0 (1-0) ja kohtaa kotiottelussa FC Hongan.

Kuopiossa pelattiin varsin erikoinen ottelu. Neljästä maalista peräti kolme tehtiin rangaistuspotkuista. Niiden lisäksi ottelutapahtumia väritti pari vanhan ajan kunnon torikokousta, joita tarvittiin tilanteiden purkamiseksi. Rankkarit puhallettiin ja torikokouksia syntyi, vaikka ottelu ei edes ollut mitenkään erityisen kiihkeä ja se oli erotuomariston hallussa vallan mainiosti.

Koneen kierrokset näyttävät olleen kovimmillaan tauon aikana, jolloin KuPS:n valmentaja Simo Valakari katseli punaista korttia pukukoppikäytävän puolella ja joutui seuraamaan toisen puoliajan katsomosta käsin.

Ottelun taso ei noussut kovin korkeaksi. Kaikki avaimet ottelun voittamiseen olivat KuPS:lla, mutta jotain sen hyökkäyspelistä jäi puuttumaan. Santeri Haarala, Iiro Järvinen ja Tim Väyrynen pääsivät vuorollaan paikoille, joista pelin olisi voinut kääntää ja ratkaista kotijoukkueen hyväksi.

KuPS:n viimeistely-yritykset olivat puolihuolimattomia ja pehmeitä. Ja vaikka KuPS:lla muutama maalipaikka olikin, yleiskuva tekemisestä kentän viimeisellä kolmanneksella jäi vaisuksi. Ehkä olisi tarvittu Oulussa hurjastellutta latvialaiskärkeä Janis Ikaunieksia? Toisella puoliajalla käyrä näytti entistä enemmän alas päin eikä KuPS saanut FC Interin kolmannen maalin jälkeen minkäänlaista kiriä aikaiseksi. Vaihtopenkiltä ei tullut apuja, vaan kuopiolaisten peli jäi sekaisin vaihtojenkin jälkeen.

FC Inter osoitti taas kerran sen tosiasian, että enemmän maaleja tekevä joukkue on yleensä voittaja. Se, mitä kentällä tapahtuu, on toissijainen juttu. FC Inter oli tiedostanut hyvin altavastaajan aseman ja pelasi sen mukaisesti. Kolmesta maalista huolimatta turkulaisten hyökkääminen oli harvojen pistojen ja vastahyökkäysten varassa. Sen sijaan puolustus ja keskikentän pohja onnistui jälleen kerran.

Viimeisenä lukkona oli nuori maalivahti Matias Riikonen, joka teki kolme tärkeää torjuntaa ensimmäisellä puoliajalla. Hän teki erityisesti Järvisen päivästä vähemmän muistelemisen arvoisen.

Tilanne on nurinkurinen, sillä FC Interin puolustusta kupattiin pahasti talven siirtomarkkinoilla. Uudet miehet pitävät siellä linnaketta pystyssä ja ainakin toistaiseksi näyttää siltä, että harjoituskausi on ollut onnistunut turkulaisten alakerran osalta. Hollantilaistoppari Rick Kettingiä on pidetty FC Interin alakerran tukipilarina, mutta tänään ykkösmiehen roolin otti hänen katalonialaisvirkaveli Roger "Ruxi" Bonet.

Hyökkäyspään osalta on enemmän mietittävää. Heikompaa tai tasaveroista vastustajaa vastaan FC Inter pystyy pelaamaan palloa kahdelle eliittiluokan kärkimiehelleen eli Benjamin Källmanille ja tästä ottelusta puuttuneelle Petteri Forsellille. Kaksikon vahvuuksien ja potentiaalin hyödyntäminen vahvempaa vastustajaa vastaan on kuitenkin vielä puolitiessä.

Pelimies tarvitsee kuitenkin vain yhden paikan ja verkko useinmiten heiluu. KuPS sai siitä kipeän muistutuksen Källmanin kolmannen maalin kohdalla. Se oli vahva näyttö turkulaishyökkääjän osaamisesta. Peliesitysten perusteella Källmania ei välttämättä ottelun parhaaksi pelaajaksi olisi palkittu, mutta hyökkääjän tehtävä onkin tehdä maaleja - ei loistaa kentällä. Ihme on, jos Källman näkee kauden päättymisen kotimaan kentillä.

KuPS - FC Inter 1-3 (1-2)
22. 0-1 Benjamin Källman (rp)
42. 1-1 Tim Väyrynen (rp)
45+1 1-2 Benjamin Källman (rp)
58. 1-3 Benjamin Källman
yleisöä: 50

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: