PalloTV - FC Honka Liigacupin finaaliin – SJK taipui rankkarikisassa
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluraportti
|
14.03.2022

FC Honka Liigacupin finaaliin – SJK taipui rankkarikisassa

SJK-FC Honka 3-4 rp (0-0, 0-0)

FC Honka selvitti maanantaina tiensä Liigacupin finaaliin voittamalla SJK:n rangaistuslaukauskilpailussa Seinäjoen OmaSp Stadionilla 3-4. Honka kohtaa 19. maaliskuuta pelattavassa finaalissa FC Interin.

Honka eteni jatkoon Liigacupin alkulohkosta olemalla paras lohkokolmonen. Avauskierroksen ottelu FC Hakaa vastaan päättyi 1-1. Toisella kierroksella espoolaiset kaatoivat FC Lahden 4-0 ja kolmas kierros päättyi 0-1 tappioon Ilvekselle.

Puolivälierässä Honka sai vastaansa HJK:n. Peliä jouduttiin kuitenkin siirtämään alkuperäiseltä pelipäivältä, mikä johti siihen, että Klubin oli ulkomaan leirinsä vuoksi estynyt pelaamasta ottelua, ja tilalle jouduttiin komentamaan reservijoukkue Klubi 04. Honka voitti ottelun 3-1.

SJK eteni välieriin tappiottomana. Se avasi Liigacupin lohkovaiheen 2-2 tasapelillä AC Oulua vastaan. Sitä seurasivat 2-0 voitto KuPS:sta ja 4-1 voitto VPS:stä. Puolivälierässä vastaan asettui Helsingin IFK, jonka seinäjokelaiset kaatoivat 1-0. Sama sävel on soinut myös seinäjokisten kevätkauden harjoituspeleissä, joissa joukkueelle ei ole löytynyt voittajaa.

SJK tuli välieräotteluun isännän elkein ja loi pari potentiaalista maalipaikkaa heti ensimmäisen viiden minuutin aikana. Kotijoukkueen alkurynnistyksen jälkeen tapahtumat tasoittuivat ja Honkakin pääsi mukaan peliin. Espoolaisilla oli kuitenkin vaikeuksia päästä keskialueen yli pelaamalla. SJK oli asettanut prässilinjansa puoleen kenttään ja prässäsi Hongan pelinrakentelua korkealta monen miehen voimin, kun siihen tarjottiin tilaisuutta.

SJK:lla ei ollut suuriakaan vaikeuksia saada painettua omat pallolliset vaiheensa seinäjokisten kenttäpuoliskolle, kun vierasjoukkue tipahti yllättävänkin herkästi matalaan blokkiin.

Puoliajan edetessä Honka pääsi pallon päälle, mutta näytti ihan siltä kuin espoolaiset olisivat tulleet Seinäjoelle jonkinlainen energiansäästövaihe päällä. Pallollinen tekeminen oli hidasta, mutta harkittua. Joukkue oli palannut lauantaina viikon Espanjan leiriltä, jolla se pelasi kaksi ottelua, joten ihan ymmärrettävää, jos päävalmentaja Vesa Vasara oli ottanut sen huomioon pelisuunnitelmaa laatiessaan. Vasaran ryhmä ei ollut tullut Seinäjoelle juoksemaan kilpaa.

Puoliajan edetessä Honka saikin pelin rytmin mieleisekseen. Espoolaisten pallolliset vaiheet pitenivät ja peli saatiin painettua yhä useammin seinäjokisten päätyyn, mutta SJK:n viiden alakerralle ei ole helppoa tehdä maalia.

Puoliajan loppua kohti pelitapahtumat tasoittuivat ja molemmat joukkueet saivat aikaiseksi pitempiä pallonhallintajaksoja. Molempien pallotempo oli kuitenkin sen verran verkkainen, ettei puolustavalla joukkueella ollut suuriakaan vaikeuksia pitää puolustusmuoto läjässä ja estä pääsy vaara-alueille. Puoliajalle mentiin maalittomassa tasapelissä.

Ottelun toinen puolikas alkoi Hongan komennossa. Espoolaiset kontrolloivat palloa ja pääsivät pelaamaan pitkiä hyökkäyksiä, jotka kuitenkin toistuvasti törmäsivät korijoukkueen matalalle painettuun lihamuuriin.

Puolustaessa Honka piti pakkaansa pykälää ylempänä kuin ensimmäisellä puolikkaalla, eikä pudonnut ihan niin herkästi matalaan blokkiin. SJK:lla on haasteita ylittää keskialue pelaamalla. Sen myötä seinäjokelaiset eivät enää onnistuneet luomaan vaaraa samalla tavalla kuin ensimmäisellä puolikkaalla parhaimmillaan.

Puoliajan loppua kohti Honka onnistui vielä luomaan pari läheltä-piti-tilannetta, mutta ilman tulosta. Ja kun ottelu päättyi maalittomana, peli ratkaistiin Liigacupin sääntöjen mukaan suoraan rangaistuspotkukilpailulla. Honka voitti kisan maalivahti Maksim Rudakovin kahdella torjunnalla.

Toimittaja: Junnu Leskelä

Artikkeliin liittyviä aiheita: