PalloTV - Paatelainen ottaa ohjat - HIFK:lle nimekäs valmentaja

Ruutu on kotimaisen jalkapallon koti

Katso kaikki matsit! Ruutu+ alk. 6,95€/kk - kokeile maksutta!

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
18.04.2022

Paatelainen ottaa ohjat – HIFK:lle nimekäs valmentaja

Pedro Henriques valmentaa vielä tämän päivän FC Lahti -ottelun.

Huhu piti kutinsa. HIFK on palkannut uudeksi päävalmentajakseen Mika-Matti Paatelaisen. Hänestä ei ole tulossa pelkästään keikkavalmentajaa - sopimuksella on mittaa 2+1 vuotta.

HIFK joutui etsimään itselleen uuden luotsin, kun portugalilainen Bernardo Tavares irtisanoutui perhesyihin vedoten. Nämä syyt paljastuivat kuitenkin savuverhoksi, kun Tavaresin nimi julkistettiin indonesialaisen pääsarjaseuran PSM Makassarin uutena päävalmentajana.

Tavares ehti valmentaa HIFK:iä vain neljässä Liigacupin ottelussa. Kakkosvalmentaja Pedro Henriques on ollut puikoissa kahdessa liiga- ja yhdessä Suomen Cupin ottelussa. Henriques vetää myös tulevan pelin FC Lahtea vastaan, koska Paatelainen saapuu Suomeen vasta tällä viikolla.

HIFK saa itselleen yhden Suomen meritoituneimmista jalkapallovalmentajista. Hän on valmentanut Suomen, Latvian ja Hong Kongin maajoukkueita ja toiminut sekä FIFA:n että UEFA:n asiantuntijatehtävissä. Paatelainen on valmentanut seuratasolla skotlantilaisia joukkueita - Cowdenbeath FC:tä, Hiberniania, Kilmarnock FC:tä ja Dundee Unitedia. Suomessa hän valmensi TPS:ää kausilla 2007 ja 2008.

Paatelaisen peliura on myös merkittävä. Hän oli ensimmäinen suomalainen, joka pelasi Valioliigassa. Hän edusti tuolloin Boltonia. Paatelaisen peliura keskittyikin lähinnä Brittein saarille ja erityisesti Skotlantiin, jossa hän pelasi viidessä eri seurassa. Paatelainen viihtyi pisimpään - viisi kautta - Dundee Unitedissa, joka maksoi 100 000 punnan siirtokorvauksen hänen pääsarjauran ainoalle suomalaisseuralle Valkeakosken Hakalle.

Artikkeliin liittyviä aiheita:

Muita uutisia