PalloTV - ”Pelimme kehittämisen painopiste on hyökkäyskolmanneksella”, Matias Tamminen, FC Inter
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Extra
|
25.08.2022

”Pelimme kehittämisen painopiste on hyökkäyskolmanneksella”, Matias Tamminen, FC Inter

Tällä viikolla PalloTV:n Valokeilassa-osiossa otetaan pulssi FC Interistä. Kolmannessa ja viimeisessä Inter-jaksossa pääsemme kuulemaan hyökkääjä Matias Tammisen, 20, mietteitä kauden kulusta. Hänen työympäristönsä muuttui dramaattisesti, kun keskushyökkääjä Benjamin Källman lähti rinnalta, ja siirtyi isompiin ympyröihin kesän siirtoikkunassa. Tamminen oli juuri päässyt hyvään lentoon Källmanin rinnalla, ja heistä oli kasvamassa yksi Veikkausliigan pelätymmistä kärkikaksikoista. Mitä Tamminen nyt ajattelee tuosta asiasta?

Miltä FC Interin kausi on muuten näyttänyt hyökkäyspäästä tarkasteltuna? Miten paljon toppari Rick Kettingin ja Källmanin lähdöt lopulta vaikuttivat joukkueen pelaamiseen? Miten Källmanin lähtö vaikutti hänen omaan rooliinsa ja pelaamiseensa? Missä Interin pelin kehittämisen painopiste on nyt? Minkälaisena Tamminen näkee Interin loppukauden?  

FC Interin kauden voi jakaa kahteen osaan. Oli aika ennen maaliruisku Benjamin Källmanin ja toppari Rick Kettingin lähtöä, ja aika sen jälkeen. Herrat siirtyivät ulkomaille kesän siirtoikkunassa, mikä vaikeutti Interin elämää merkittävästi, ja sai joukkueen tuloskunnon laskuun. Turkulaisten viimeaikaiset otteet ovat kuitenkin antaneet ymmärtää, että Inter-valmennuksen tekemät korjausliikkeet alkaisivat tehota, ja että joukkue olisi jälleen löytämässä tasapainon pelaamiseensa. Mutta nyt kun joukkue on löytämässä takaisin hyvä peruspelaamisen uomaan, se tuskailee tehojensa kanssa.  

Siitä saatiin näyte viime viikonvaihteessa Oulussa, kun turkulaiset vahvasta hallinnasta ja yhden miehen ylivoimasta huolimatta hävisivät ACO:lle 1-0. Tappio yhdelle päävastustajista oli kova isku ja pudotti turkulaiset sarjataulukon 7. sijalla, mutta ei hätää. Edellä olevat Haka, SJK ja AC Oulu ovat vain kolme pistettä edellä, ja runkosarjaa on vielä kolme kierrosta pelaamatta. Kuuden parhaan joukkueen Mestaruussarjaan pääsystä käydään vielä kova kisa. Lisäksi Interillä on vielä edessä Suomen Cupin välierä IFK:ta vastaan Helsingissä ensi keskiviikkona.

Toimittaja: Junnu Leskelä

Artikkeliin liittyviä aiheita: