PalloTV - FC Lahti nostaa nuoren puolustajan kolmen vuoden sopimuksella liigarinkiin
TULEVAT PELIT:

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Ykkönen

Veikkausliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
03.10.2022

FC Lahti nostaa nuoren puolustajan kolmen vuoden sopimuksella liigarinkiin

Ricardo jatkaa Kuopiossa - Bäckman ja Halme lopettavat pitkät jalkapallouransa.

FC Lahti ja laitapuolustaja Akseli Puukko ovat solmineet kolmen vuoden pelaajasopimuksen. Puukko on 16-vuotias FC Reippaan kasvatti ja hän kuuluu ikäluokkansa maajoukkueeseen. Puukko on pelannut SM-sarjaa FC Lahti U17 -joukkueessa tällä kaudella ja noussut kertaalleen myös edustusjoukkueen penkille.

Nuori ja lupaava Akseli Puukko on innoissaan sopimuksesta. Hänen pelinsä SM-sarjassa ja ikäluokkansa maajoukkueessa ovat mennet hyvin. Nuorukainen on pelannut yhtä ottelua lukuun ottamatta kaikissa
sarjaotteluissa ja sivussa iskenyt niissä kaksi maalia. Myös kevättalven karsintasarjassa syntyi kaksi osumaa 18 ottelussa. Maaotteluita Puukko on pelannut tänä vuonna kymmenen, joista valtaosassa hän on kellottanut täydet minuutit.

– Pääsen treenaamaan säännöllisesti miesten kanssa. Oli jo huikeata päästä kertaalleen edustusjoukkueen
kokoonpanoon ja se oli erilaista omiin junioripeleihin verrattuna. Yleisöä oli enemmän ja kopissa oli hyvä tunnelma.

– Omat pelini ovat menneet tällä kaudella hyvin ja olen saanut niissä paljon onnistumisia, Puukko kertaa.

Monipuolisesti liikuntaa harrastava Puukko pitää nuoresta iästään huolimatta jalat maassa. Hän tiedostaa suurimmat vahvuutensa ja kehityskohteensa. Puukon lyhyen tähtäimen tavoitteena on saada liigadebyytti ja pysyä ikäluokkansa maajoukkueen runkopelaajana.

– Olen juoksuvoimainen, nouseva pakki. Eniten kehitettävää löytyy fyysisellä puolella ja pallon kanssa tekeminen pitää olla nopeampaa.

– Isompana haluan pelata sitten A-maajoukkueessa asti, Puukko naulaa.

Puukko on matkannut yhdessä Samuel Pasasen, Vilho Huovilan ja Viljami Jokirannan kanssa Kosovossa pelattavaan EM-karsintaturnaukseen, jossa Suomen alle 17-vuotiaiden maajoukkue kohtaa isäntämaa Kosovon lisäksi Italian ja Kreikan.

Ricardo teki jatkosopimuksen KuPS:n kanssa

KuPS ja reilun vuoden päivät Kuopiossa viihtynyt brassitoppari Paulo Ricardo ovat tehneet jatkosopimuksen ensi kaudesta. Ricardo saapui Kuopioon kesken viime kauden ja on noussut yhdeksi Veikkausliigan kovimmista keskuspuolustajista.

– Kuopio ja KuPS ovat antaneet minulle kaiken ja haluan nyt antaa heille takaisin kaiken sen, minkä pystyn. Perheeni viihtyy kaupungissa myös todella hyvin. Kaikki ihmiset tässä kaupungissa ovat olleet meille niin ystävällisiä, eikä minulla ole jäänyt mistään pahaa sanottavaa, Ricardo kiittää vuolaasti seuraansa KuPS:n verkkosivuilla.

Bäckman ja Halme lopettavat

HIFK:n seuralegendat Jani Bäckman ja Jukka Halme ripustavat nappulat naulaan. Kaksikon peliuraa on jäljellä kaksi ottelua ja he pääsevät heittämään hyvästit kotiyleisölleen Kamratmötessä eli Toveriderbyssä IFK Mariehamnia vastaan ensi lauantaina. Päätöskierroksella Röda matkaa FC Lahden vieraaksi, minkä jälkeen HIFK:n käteen lyödään matkalippu Ykköseen.

Bäckman on pelannut HIFK:ssa yhtäjaksoisesti kaudesta 2015 lähtien. Sitä ennen hän pelasi liigaa FC Hongassa, FF Jarossa ja FC Hakassa sekä Ykköstä PK-35 Vantaassa ja FC Viikingeissä. FC Lahden paidassa Bäckmanille kertyi otteluita molemmissa sarjoissa. Tähän mennessä Bäckman on pelannut 182 liigaottelua ja tehnyt niissä 12 maalia.

Halmeen voi todeta kuuluvan seuran kalustukseen. Hän on pelannut HIFK:ssa yhtäjaksoisesti kaudesta 2011 lähtien ja edusti seuraa usean vuoden myös juniorina. HIFK:n verkkotoimituksen laskelmien mukaan Halme on pelannut seurassa lähes 250 ottelua.

Halme kertoi suurelle yleisölle lopettamisestaan PalloTV:n haastattelussa.

Lähde: FC Lahti/PalloTV

Artikkeliin liittyviä aiheita: