PalloTV - Varmaotteinen VPS voitti vaisun AC Oulun - Floron kuukauden maali veti leuat lattiaan
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluraportti
|
08.10.2022

Varmaotteinen VPS voitti vaisun AC Oulun – Floron kuukauden maali veti leuat lattiaan

RAPORTTI: VPS - AC Oulu 2-1 (1-1)

VPS kaatoi AC Oulun solidin esityksen jälkeen maalein 2-1 (1-1). Voitto pitää VPS:n erinomaisissa asetelmissa, kun viimeisen kierroksen panoksena on toinen paikka eurolopputurnaukseen. AC Oululle ottelulla ei ollut merkitystä. Se voittaa alemman loppusarjan tappiosta ja viimeisen kierroksen lopputuloksesta huolimatta.

VPS nousi 34 pisteeseen sarjataulukossa. Se on yhden pisteen enemmän kuin Kamratmöten voittaneella IFK Mariehamnilla on. VPS ja IFK Mariehamn kohtaavat sopivasti toisensa viimeisen kierroksen ottelussa, jonka voittaja sijoittuu liigan lopputaulukossa kahdeksanneksi ja pääsee kohtaamaan ylemmän loppusarjan viidenneksi sijoittuneen eurolopputurnauksen ensimmäisellä kierroksella.

IFK Mariehamnilla on kotietu, mutta VPS:lle riittää tasapeli. Tässä mielessä voitto oli kullan arvoinen VPS:lle. Sen sijaan puheet pakkovoitosta jo tässä pelissä lopputurnauspaikkahaaveen elossa pitämiseksi ovat ylidramatisointia. Tasapeli tai tappio eivät olisi vieneet mahdollisuuksia lopputurnaukseen, mutta silloin vaasalaiset olisivat joutuneet selkä seinää vasten ja pakkovoiton eteen viimeisessä ottelussa.

Ilveksen ja FC Lahden välinen ottelu pelataan vasta huomenna. Vaikka tupsukorvat nousisivat voitolla 31 pisteeseen, ei Ilveksellä ole enää teoreettisiakaan mahdollisuuksia päästä europleijareihin edellä mainitun kaksikon keskinäisen ottelun vuoksi. Viivan päälle sijoittuva joukkue saa joka tapauksessa vähintään yhden pisteen enemmän kuin Ilves enimmillään voi saavuttaa.

VPS antoi vahvan työnäytteen osaamisestaan. Se oli askeleen tai pari oululaisia edellä ison osan ottelusta. Pallonhallinta oli AC Oululla sen tasoitusmaalin jälkeen ja vielä ottelun loppupuolella, kun vierasjoukkue haki vimmatusti tasoitusta ja VPS:n peli hajosi jonkin verran vaihtojen myötä. Muuten kenttä oli VPS:n hallinnassa ja se ansaitsi voittonsa täysin.

AC Oulu jätti kaksijakoisen kuvan itsestään. Varsinkin sen tekeminen hyökkäyssuuntaan jätti paljon kysymysmerkkejä. Lopun rynnistyksen - silloin kun tasoitusta tai voittoa haetaan riskillä ja 120 lasissa - hyvän tekemisen taakse on helppo piiloutua. Sen sijaan silloin, kun mentiin satanen mittarissa, AC Oulu puski VPS:n vahvaan boksipuolustukseen.

AC Oulun ylös päin pelaamisen suhteen kuvaavaa on, että sen paras ja aktiivisin hyökkkääjä oli Rafael Floro - laitapuolustaja! Floro kirjautti tilastoihin neljä laukausta. Niistä ensimmäinen olikin sitten se kerran elämässä kuti, joka upposi jostain kahden- ja kolmenkympin välimaastosta yläriman kautta muuten hyvän ottelun pelanneen Oskari Forsmanin selän taakse. Floro järjesti myös AC Oulun toiseksi parhaan maalipaikan kaukolaukauksellaan, jonka Forsman vaivoin torjui tolpan kautta väljemmille vesille.

Tämän illan voiton myötä AC Oulusta tuli VPS:lle melkoinen pistepankki. Seurat ovat kohdanneet neljästi tällä kaudella ja AC Oulun käteen on jäänyt vain yksi piste. Joukkueet pelasivat 2-2 tasapelin liigakauden avausottelussa Vaasassa. Muista otteluista VPS on poistunut voittajan hymy suupielillään. VPS löi AC Oulun myös Liigacupissa tuloksella 1-0 ja kävi pilaamassa oululaisten syntymäpäiväjuhlat 6-0 murskatuloksella.

Jos VPS pääsee jatkoon - eikä tämän tyyppisellä esityksellä siitä pitäisi suurta epäilystä olla - ja jos sekä se että AC Oulu voittavat ensimmäisen kierroksen pelinsä, viideskin kohtaaminen on mahdollista. Se tapahtuisi europleijareiden toisella kierroksella.

VPS - AC Oulu 2-1 (1-1)
26. 1-0 Joonas Vahtera
34. 1-1 Rafael Floro
58. 2-1 Riku Jääskä
yleisöä: 1 396

-Raine Pernu
Kansikuva: Kari Väre/arkistokuva

Artikkeliin liittyviä aiheita: