PalloTV - TPS sai vihdoin valmennuksen - Pääkäskijä löytyi talon sisältä

Ruutu on kotimaisen jalkapallon koti

Katso kaikki matsit! Ruutu+ alk. 6,95€/kk - kokeile maksutta!

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
19.12.2022

TPS sai vihdoin valmennuksen – Pääkäskijä löytyi talon sisältä

Urheilujohtaja Mika Laurikainen ottaa ohjat käsiinsä. Kasper Hämäläinen, Jesse Saarinen ja Mikko Känkänen ovat muut valmentajat.

TPS:n valmentajapula on vihdoin päättynyt. Ykkösessä pelaava seura lähtee tulevaan kauteen Mika Laurikaisen ohjaksissa. Kasper Hämäläinen ottaa uuden roolin pelaajavalmentajana. Talenttivalmentaja Jesse Saarinen saa vastuulleen edustusjoukkueen nuoret pelaajat ja Mikko Känkänen maalivahdit. Fysiikkavalmentaja on vielä haussa.

Uusi päävalmentaja löytyi lopulta talon sisältä. Laurikainen on toiminut loppuvuodesta 2020 alkaen TPS:n urheilujohtajana. Sitä ennen hän oli reilun vuoden ajan Eerikkilän urheiluopiston jalkapallopalveluiden päällikkönä.

Laurikainen on pitkän linjan tepsiläinen. Hän aloitti valmentamisen TPS:n junioreissa, josta tie vei seuran reservinä toimineen ÅIFK:n kautta kolmeksi kaudeksi edustusjoukkueen vetäjäksi. Laurikainen palasi Turkuun Anjalankosken, Pietarsaaren ja nuorisomaajoukkueita sisältäneeltä kierrokseltaan kausiksi 2014-18. Urheilujohtajuuden lisäksi Laurikainen on toiminut valmennuspäällikkönä TPS:ssä.

TPS:n joukkueen keski-ikä lienee alentumassa, sillä edustusjoukkuetta pyörittävän FC TPS Turku Oy:n toimitusjohtajan Janne Kytölän lausunnon mukaan seuraan haluttiin valmentaja, jolla on näyttöjä nuorten kehittämisestä ja tuloksentekokyvystä.

– TPS:lle on erittäin tärkeää, että seuran omia kasvatteja ja varsinaissuomalaisia pelaajia nähdään mahdollisimman paljon edustusjoukkueessa ja että pelaajat pystyvät Tepsissä nousemaan uudelle tasolle. Mika Laurikaisella on vankat näytöt nuorten pelaajien kehittämisestä, Kytölä kommentoi TPS:n verkkosivuilla.

Laurikaiselta itseltään tulee samanlaista viestiä.

– Nuorten pelaajien kehittäminen on aina ollut kaikkein tärkein juttu minulle valmentajana. Uskon ymmärtäväni, mitä nuoret pelaajat tarvitsevat uransa alkuvaiheessa. Meidän pitää kasvattaa edustusjoukkueen runko omista pelaajistamme, Laurikainen sanoo TPS:n verkkosivuilla.

Laurikaisen sopimus on 1+1 -vuotinen. Seura ei ole toistaiseksi palkkaamassa uutta urheilujohtajaa. Laurikaisen entiset työt jaetaan hänen ja toimitusjohtajan kesken.

– Se on varmasti toimiva ja tässä maailmantilanteessa myös taloudellisesti seuran kannalta järkevin ratkaisu, toimitusjohtaja Kytölä perustelee TPS:n verkkosivuilla.

Päävalmentaja ja toimitusjohtaja joutuvat ensitöikseen ahkeroimaan rajusti sopimusneuvotteluiden parissa. TPS:llä on kasassa vasta kuusi sopimusta, kun Jesper Karlsson tuoreimpana raapusti nimensä seuran tarjoamaan paperiin. Karlssonin ja Hämäläisen lisäksi sopimukset ovat voimassa Jere Koposella, Joonas Lakkamäellä, Roope Pakkasella ja Santeri Pohjolaisella.

Valokuva: TPS

Artikkeliin liittyviä aiheita: