PalloTV - Kotkassa rutkasti liikehdintää - Sarjanousija iloitsee maalitykki Mikan jatkosta
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
01.03.2023

Kotkassa rutkasti liikehdintää – Sarjanousija iloitsee maalitykki Mikan jatkosta

Kaksi pelaajaa lähtee lainasopimuksella Mikkeliin. Samuel Mahlamäki ei jatka enää KTP:ssä.

KTP pääsi sopimukseen viime kauden parhaan maalintekijänsä, espanjalaisen Miguel Ángel Junco Martínezin kanssa. Sopimus kattaa tämän pelikauden. Martínez, joka esiintyy kentällä taiteilijanimellä Mika, mätti viime kauden Ykkösessä 15 maalia. Pelaajaliikehdintään kuuluvat myös Santeri Steniuksen ja Adeleke Babatunden lainat MP:hen sekä Samuel Mahlamäki Camachon sopimuksen purku.

KTP:n ja Martínezin väliset neuvottelut jatkosta käynnistyivät jo viime vuoden puolella, mutta osapuolet eivät päässeet yksimielisyyteen sopimuksen sisällöstä. Keskusteluyhteys kuitenkin säilyi ja sopimus syntyi lopulta ilmeisen kivuttomasti.

– Olemme olleet yhteydessä Mikaan säännöllisesti. Mika on ollut kartalla tilanteestamme ja me hänen. Alkuun ei päästy sopuun, mutta keskusteluyhteys säilyi ja olemme olleet hyvissä väleissä. Pääsimme loppujen lopuksi palkasta ja muista asioista nopeasti sopuun, KTP:n urheilutoimenjohtaja Niko Ikävalko kommentoi seuran verkkosivuilla.

Martínezin sopimus on kuin myöhäinen joululahja urheilutoimenjohtaja Ikävalkolle. Seuran ostoslistalla oli vielä ysipaikan pelaaja ja Martínez tämän listan ensimmäinen nimi.

– Mika oli alun alkaenkin se pelaaja, jonka halusimme pitää riveissämme, Ikävalko sanoo KTP:n verkkosivuilla.

– Mika tuo joukkueen yläkertaan lisää laatua. Mika on erityylinen pelaaja kuin meidän muut hyökkääjämme ja nyt valmennuksella on erilaisia vaihtoehtoja. Näemme hänen osaamisensa riittävän liigatasolla. Uskomme, että hän pystyy sielläkin naputtamaan sen 10 maalia.

Santeri Stenius ja seuraan hankittu Adeleke Babatunde viettävät kauden Mikkelissä

KTP kertoi aiemmin lainanneensa kaksi pelaajaa Mikkelin Palloilijoille. Hyökkääjä Santeri Stenius ja seuraan täksi kaudeksi hankittu nuori nigerialaispeluri Adeleke Babatunde palloilevat alkavan kauden MP:n riveissä.

– Pohdimme Steniuksen kanssa, että lainasopimus Ykkösessä voisi olla tässä vaiheessa uraa paras ratkaisu. Nyt tarkoituksena on käydä naputtamassa 10–15 maalia Ykkösessä, jotta hän olisi sitten ensi kaudella valmiimpi taistelemaan peliajasta KTP:ssä. Stenius koki MP:n parhaaksi vaihtoehdoksi, Ikävalko valaisee Steniuksen tilannetta KTP:n verkkosivuilla.

Babatunden kohdalla jo sopimuksesta tiedotettaessa kerrottiin, että nigerialainen pelaa todennäköisesti kauden jossain muualla kuin Kotkassa. Pelaajalla on 1+2 -vuotinen sopimus KTP:n kanssa ja seura hankki nuorukaisen tulevaisuuden nimenä.

MP:ssä on jo ennestään yksi KTP:n lainapelaaja. Niklas Leinosen siirrosta on uutisoitu aikaisemmin.

Samuel Mahlamäki Camacho lähtee KTP:stä omasta aloitteestaan. Hän haluaa mahdollisimman paljon peliaikaa mahdollisimman korkealta sarjatasolta, minkä vuoksi Mahlamäkeä ei nähdä enää Kotkassa.

– Meillä oli edelleen halu pitää Samppa, mutta ymmärsimme myös hänen näkökulmansa asiaan ja lopulta päädyimme sitten yhteisymmärryksessä tähän ratkaisuun. Nyt hän pääsee jatkamaan uraansa muualla ja keskittymään tulevaisuuteensa, Ikävalko kertoo.

Artikkeliin liittyviä aiheita: