PalloTV - "Pistesaldoon ei voi olla tyytyväinen", päävalmentaja Toni Koskela, HJK
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkösliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Extra
|
11.07.2023

”Pistesaldoon ei voi olla tyytyväinen”, päävalmentaja Toni Koskela, HJK

Tällä viikolla PalloTV:n Valokeilassa komeilee Helsingin Jalkapalloklubi, joka kohtaa Mestarien Liigan ensimmäisellä karsintakierroksella pohjoisirlantilaisen Larne FC:n kotikentällään keskiviikkona. Klubi-kannattajien odotukset ovat jälleen tapissa, kuten aina. Odotuksille löytyy perusteita, vaikka pelit eivät ole viime aikoina sujuneet lähellekään toivottuun malliin kotimaisessa liigassa.

Suomen Mestari HJK:lla on edelleen Veikkausliigan ylivoimaisesti kallein ja laajin rosteri. Siltä on lupa odottaa suuria. Se asia ei ole muuttunut miksikään. Sen myötä joukkuetta on lupa tarkastella eri lasien läpi kuin muita Veikkausliigan joukkueita.

Silmäys sarjataulukkoon ja stadilaisten tilastoihin todistavat, että joukkueen alkukausi on ollut tahmea. Kausi alkoi odotetusti, mutta sarjan edetessä joukkueen tuloskunto on laskenut kuin lehmän häntä. Viime viikonvaihteen kotitappio FC Lahdelle oli viimeisin näyte siitä.

Stadilaiset ovat tällä hetkellä sarjataulukon 3. sijalla. He ovat keränneet 28 pinnaa 16 ottelusta, 7-7-2, maalierolla 24-12. Joukkue on tehnyt keskimäärin 1,5 maalia per peli, mikä olisi ihan siedettävä lukema miltei mille tahansa liigajoukkueelle, muttei HJK:lle. Myös päästettyjen maalien määrä 0,75 takaiskua per matsi on Klubin tasoiselle joukkueelle hiukan yläkanttiin.

Samoin joukkueen pistekeskiarvo, 1,75 pistettä per peli, on alle Klubi-kannattajien odotusten. Totuttua heikompi pistekeskiarvo selittyy suurella tasapelien määrällä. HJK:lla on ollut vaikeuksia kääntää tasaisia yhden maalin otteluita voitoikseen, mistä todisteena se, että he ovat päätyneet tasapeliin miltei puolessa peleistään.

HJK:n haasteet kulminoituvat maalintekoon, tai pikemminkin sen vaikeuteen. Kuka tietää missä joukkue olisi ilman sarjan maalintekijätilastoa johtavaa hyökkääjä Bojan Radulovicía. Hänen 10 maaliaan on pelastanut joukkueen kerran jos toisenkin tällä kaudella. Europelien alla kysymys kuuluukin, riittääkö Radulovicín paukut kantamaan joukkuetta myös europeleissä?  

PalloTV tapasi päävalmentaja Toni Koskelan ja kysyi, miten hän on kokenut joukkueensa alkukauden? Minkälaisin odotuksin hän lähtee eurotaipaleelle? HJK:n alkukausi veikkausliigassa on ollut yllättävän tahmea. Mitä lääkkeitä tarvitaan, jotta joukkue palaa jälleen omalle tasolleen? HJK on ollut yllättävän tasapeliherkkää Veikkausliigassa ja päätynyt tasapeleihin miltei puolissa pelaamissaan otteluissa. Pitäisikö pelin riskitasoja nostaa? Millä mielin Koskela katsoo jälleen edessä olevaan otteluruuhkaa?

Huomenna PalloTV:n Valokeilassa kuullaan HJK:n kapteenin Jukka Raitalan mietteitä kauden kulusta ja alkavasta eurotaipaleesta. Myöhemmin viikolla kuulemme maalitykki Bojan Radulovicín ajatuksia.

Toimittaja: Aleksi Rouvinen

Artikkeliin liittyviä aiheita: