PalloTV - HJK näytti Koskelalle ovea - Toni Korkeakunnas loppukauden valmentajaksi
TULEVAT PELIT:

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Kansallinen Liiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
13.07.2023

HJK näytti Koskelalle ovea – Toni Korkeakunnas loppukauden valmentajaksi

Valmennusryhmästä myös Mikko Lignell ja Tuomas Silvennoinen saivat lähteä. Maalivahtivalmentaja Ville Wallén ja fysiikkavalmentaja Luis Anula jatkavat.

Helsingin taivaalla kuulunut ylimääräinen jyrähdys ei ollut kesäukkonen eikä se ollut USA:n presidentin vierailua turvaavien hävittäjien jälkipolttimia. Jyrähdys kuului Töölön suunnalta: HJK antoi potkut pitkäaikaiselle päävalmentajalleen Toni Koskelalle. Samalla oven avauksella lähtevät apuvalmentajat Mikko Lignell ja Tuomas Silvennoinen. Uudeksi päävalmentajaksi on palkattu Toni Korkeakunnas, jonka sopimus on loppukauden mittainen.

Vanhasta valmennusryhmästä maalivahtivalmentaja Ville Wallén ja fysiikkavalmentaja Luis Anula jatkavat myös Korkeakunnaksen alaisuudessa. Ryhmää täydennetään myöhemmin uusilla nimillä, jotka korvaavat Lignellin ja Silvennoisen työpanoksen.

Potkujen ilmeinen syy on selvä. Ylivertaisella materiaalilla ja budjetilla operoivan HJK:n ote Suomen mestaruudesta on ainakin osittain kirvonnut. Klubi on kolmantena Veikkausliigan sarjataulukossa. Yhtä monta ottelua pelannut sarjajohtaja KuPS on kolmen pisteen päässä.

SJK on niin ikään kolmen pisteen päässä, mutta seinäjokiset ovat pelanneet kaksi ottelua vähemmän. Ero teoriassa voi olla jopa yhdeksän pistettä. AC Oulu hengittää vielä tiiviisti niskaan yhden pisteen takamatkalla ja yhden ottelun vähemmän pelanneena.

Alkukauden lennokkuuden jälkeen HJK:n peli on ollut tuskaisen näköistä ja maalinteko vaikeaa. Joukkue on tehnyt seitsemän maalia viimeisessä kahdeksassa liigaottelussa - niistäkin kolme on syntynyt rangaistuspotkusta.

– Kevään ja kesän aikana joukkueen peliesitykset ovat menneet pahaan takalukkoon. Ja koska näkymää paremmasta ei yrityksistä huolimatta ollut, totesimme valmennuksen vaihtamisen olevan tässä tilanteessa paras mahdollisuus peliesitysten parantamiseen, HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti kommentoi potkujen syitä seuran verkkosivuilla.

Julkisuudessa on kuitenkin esiintynyt tietoja myös tulehtuneista henkilösuhteista. Koskelan ja joukkueen pelaajien sekä hänen ja toimitusjohtajan välisiä suhteita ei ole kuvattu lämpimiksi. Riihilahden lausunnoista voi rivien välistä lukea myös, että henkilökemioiden toimimattomuus on ollut yksi vaikutin.

– Syitä tilanteeseen on monia, ja meissä monessa, mutta uskomme, että tässä tilanteessa joukkueen hyvin tuntevan “Token” johdolla muutos parempaan on mahdollista toteuttaa nopeasti, Riihilahti sanoo.

– Niin meidän seuran johdossa, valmennuksen kuin pelaajienkin on nyt katsottava peiliin ja nostettava tasoaan, jotta tänäkin vuonna yllämme tavoitteisiimme, joista tärkein on aina Veikkausliigan mestaruus, Riihilahti jatkaa HJK:n verkkosivuilla.

Koskela tuli HJK:n päävalmentajaksi keväällä 2019, kun seura vapautti Mika Lehkosuon tehtävistään. HJK saavutti Koskelan valmentajuusaikana kolme Suomen mestaruutta ja yhden Suomen Cupin voiton sekä pääsi kahteen otteeseen eurokilpailuiden lohkovaiheeseen - kerran Eurooppaliigassa ja kerran Konferenssiliigassa.

Artikkeliin liittyviä aiheita: