PalloTV - Nyt se varmistui - AC Oulun keskikentän sielu Otso Liimatta siirtyy Portugaliin
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
29.07.2023

Nyt se varmistui – AC Oulun keskikentän sielu Otso Liimatta siirtyy Portugaliin

19-vuotiaan pelaajan uusi seura nelivuotisella sopimuksella on FC Famalicão

Kuukausia velloneeseen kysymykseen on saatu vastaus. AC Oulun keskikentän saranapelaajiin kuuluva 19-vuotias Otso Liimatta siirtyy Portugalin pääsarjassa pelaavaan FC Famalicãoon. Sopimus on nelivuotinen.

Liimatan sopimus AC Oulun kanssa oli voimassa ensi kauden loppuun saakka. Näin ollen FC Famalicão maksaa siirtokorvauksen AC Oululle. Summa ei ole tässä vaiheessa tiedossa, mutta pelaajien arvot yleensä hyvin tunteva Transfermarkt on päivittänyt Liimatan arvon kuuteen sataan tuhanteen. AC Oulun tilille napsahtava summa lienee siis puolen miljoonan luokkaa.

- AC Oulu on tyytyväinen siirron taloudellisiin yksityiskohtiin, seuran hallituksen puheenjohtaja ja pääomistaja Tomi Kaismo toteaa AC Oulun lehdistötiedotteessa.

Liimatta pelasi juniorivuotensa oululaisissa Tervarit-junioreissa ja OLS:ssa sekä kempeleläisessä Ajax Sarkkirannassa. Hän pelasi ensimmäiset Veikkausliigan ottelunsa kaudella 2021 ja nousi yhdeksi AC Oulun avainpelaajista jo seuraavalla kaudella. Liimatta ehti pelata 51 liigaottelua ja tehdä niissä yhdeksän maalia. Hän on parin vuoden ajan ollut myös säännöllinen näky nuorisomaajoukkueiden kokoonpanossa.

AC Oulu kertoo lehdistötiedotteessaan, että siirto FC Famalicãoon oli harkittu askel. Viidettä peräkkäistä kauttaan Portugalin liigassa aloitteleva FC Famalicão on tunnettu luottamuksestaan nuoriin pelaajiin. Seuralla on hyvät näytöt nuorten pelaajien kehittämisessä.

- Odotukset uudesta seurasta ovat hyvät. Toiminta on hyvin ammattimaista ja treeniympäristö laadukas, Liimatta kertoo tunnelmistaan AC Oulun lehdistötiedotteessa.

- Ensiksi pitää sopeutua uuden joukkueen ja liigan tempoon, mikä on todennäköisesti huomattavasti korkeampi. Myös fysiikkaa tulee vielä kehittää, Liimatta jatkaa.

Liimatta on pakannut jo laukkunsa ja muuttanut Portugaliin. Hän liittyy uuden seuransa vahvuuteen maanantaina. Liimatan toistaiseksi viimeiseksi otteluksi Veikkausliigassa jäi 15. heinäkuuta pelattu VPS - AC Oulu.

Otso Liimatta on ollut PalloTV:n haastattelussa tällä kaudella. Lisäksi talvella julkaistiin henkilökuva hänestä. Niihin pääset alla olevista linkeistä:

Haastattelu 7.7.

Henkilökuva 23.1.

Valokuva: Kari Väre/arkisto

Artikkeliin liittyviä aiheita: