PalloTV - Kalossi heilahti Tampereella - Toni Kallio syrjään Ilveksen päävalmentajan paikalta
TULEVAT PELIT:

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
09.08.2023

Kalossi heilahti Tampereella – Toni Kallio syrjään Ilveksen päävalmentajan paikalta

Kakkosvalmentaja Joni Lehtonen ottaa ohjat käsiinsä. Muu valmennusryhmä säilyy entisellään, ml. uutena viime viikolla mukaan tullut Pasi Tuutti.

Ilves on vapauttanut päävalmentajansa Toni Kallion tehtävistään. Ratkaisu oli nihkeää kautta pelaavalta Ilvekseltä odotettu mutta karu syntymäpäivälahja tänään 45 vuotta täyttävälle Kalliolle. Ilveksen kakkosvalmentaja Joni Lehtonen nousee uudeksi päävalmentajaksi loppukauden ajaksi.

Ilveksen valmennusryhmä jatkaa muutoin entisellä kokoonpanollaan. Lehtosen esikuntaan kuuluvat maalivahtivalmentaja Marko Pirilä, fysiikkavalmentaja Heli Rekimies, talenttivalmentaja Joonas Laurikainen ja videovalmentaja Niko Hasa sekä tuoreimpana juuri ennen potkuja ryhmään liittynyt apuvalmentaja Pasi Tuutti.

Kallio toimi pitkään erilaisissa Ilveksen valmennustehtävissä. Hän aloitti valmetamisen pelaajauransa lopettamisen jälkeen kaudesta 2014 lähtien. Kallio oli mm. kakkosvalmentajana neljän eri päävalmentajan alaisuudessa. Hän nousi uudeksi ykkösluotsiksi kesken kauden 2021, kun Jarkko Wiss erotettiin Ilveksen päävalmentajan paikalta.

Viime kausi jäi Kallion ainoaksi kokonaiseksi Ilveksen päävalmentajana. Tamperelaisseura sijoittui runkosarjassa kahdeksanneksi ja oli alemman loppusarjan kolmas eli seuran loppusijoitukseksi tuli yhdeksäs.

Tällä hetkellä Ilves on yhdeksäntenä. Suuren tasapelien määrän lisäksi Ilvestä kiusaa tehottomuus. Se on tehnyt toiseksi vähiten maaleja liigassa.

Joni Lehtonen ja muu valmennusryhmä on puikoissa, kun Ilves kohtaa KuPS:n kotikentällään sunnuntaina.

KäPa:n paras maalintekijä solmi 1,5 -vuotisen diilin Tampereelle

Kallion potkujen lisäksi Ilves on ollut viime päivinä esillä pelaajarekrytoinnin vuoksi. Ykkösessä pelaavan Käpylän Pallon hyökkäävä keskikenttäpelaaja Marius Söderbäck lähtee kokeilemaan siipiään Veikkausliigassa siirtymällä Ilvekseen. Söderbäckin sopimus ulottuu ensi kauden loppuun saakka.

19-vuotias Söderbäck on HJK:n ja KäPa:n kasvatti. Hän pelasi ensimmäisen miesten pelinsä kaudella 2021, mutta puhkesi todella kukkaan vasta viime vuonna. Söderbäck oli isossa roolissa, kun KäPa varmisti nousunsa Ykköseen. Hän pelasi Kakkosessa 24 ottelua ja teki niissä kahdeksan maalia.

Tällä kaudella Söderbäckin tilille on kertynyt 16 ottelua Ykkösessä. Maalipuiden väliin hän on osunut viidesti. Siirtyessään pois KäPa:sta Söderbäck oli jakamassa joukkueen parhaan maalintekijän titteliä Roope Huhtalan kanssa.

Artikkeliin liittyviä aiheita: