PalloTV - KTP:n hollantilaistoppari lopettaa ammattilaisena ja siirtyy jäähdyttelemään
TULEVAT PELIT:

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
30.08.2023

KTP:n hollantilaistoppari lopettaa ammattilaisena ja siirtyy jäähdyttelemään

Daan Klinkenbergiä odottavat uudenlaiset siviilielämän haasteet. Mies lähtee oikeisiin töihin mutta minne? Sitä tarina ei kerro.

Sarjapaikastaan liigassa taisteleva KTP ja sen hollantilainen toppari Daan Klinkenberg ovat purkaneet osapuolten välisen pelaajasopimuksen. Klinkenberg lopettaa ammattilaisuransa 27-vuotiaana ja palaa kotimaahansa siviilitöiden vuoksi. Alkuperäisen sopimuksen mukaan Klinkenbergin oli määrä jatkaa Kotkassa ainakin ensi kauden loppuun.

Klinkenberg sai kotimaastaan työtarjouksen, jonka hän hyväksyi ja jatkaa jalkapalloa ainoastaan amatööritasolla.

– En ollut tätä suunnitellut, mutta kun sain hyvän työtarjouksen ja vielä mahdollisuuden jatkaa pelaamista amatöörinä lähellä kotikylääni, asiat tapahtuivat nopeasti, Klinkenberg kertoo KTP:n verkkosivuilla.

Ammattilaisuransa aikana hän pelasi Alankomaiden lisäksi Suomessa, Norjassa ja Ruotsissa. Suomessa hänen seurojaan olivat FC Inter, HIFK ja KTP. Klinkenberg edusti FC Interiä kauden 2019, minkä jälkeen hän siirtyi Aalesundiin. Norjasta matka jatkui Ruotsiin, josta hän oltuaan puoli vuotta ilman sopimusta palasi Suomeen ja siirtyi HIFK:n ryhmään kaudeksi 2022.

KTP olisi halunnut pitää topparinsa, mutta ei asettunut poikkiteloin hänen uusille suunnitelmilleen.

– Daan on ollut mies paikallaan niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin, joten tietysti hänen lähtönsä osuu harmilliseen saumaan. Toisaalta pitää kuitenkin ymmärtää, että pelaajien henkilökohtaiset ratkaisut eivät aina noudata sopimuskausia, KTP:n urheilutoimenjohtaja Niko Ikävalko kommentoi seuran verkkosivuilla.

Klinkenberg ei ole enää KTP:n mukana Veikkausliigan runkosarjan päätöskierroksella. Ennen lopettamistaan hän pelasi 62 liigaottelua.

KTP:n uutinen ei kerro, mikä työpaikka sai Klinkenbergin lopulta päättämään jalkapallouransa ammattilaisena.

Artikkeliin liittyviä aiheita: