PalloTV - Veikkausliigan jatkosarjojen otteluohjelmat valmistuneet
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
05.09.2023

Veikkausliigan jatkosarjojen otteluohjelmat valmistuneet

Loppusuora käynnistyy perjantaina 15. syyskuuta kahdella ottelulla Lahdessa ja Valkeakoskella.

Veikkausliigan kausi jatkuu ylemmän ja alemman loppusarjan muodossa. Runkosarja pelattiin päätökseen viime lauantaina. Jatkosarjat käynnistyvät kahden viikon mittaisen tauon jälkeen heti, kun maaotteluille varattu ikkuna sulkeutuu. Mestari, mitalistit ja putoaja ovat selvillä viimeistään 21. lokakuuta.

Runkosarjan kuusi parasta seuraa - HJK, KuPS, SJK, VPS, FC Honka ja FC Inter - pelaavat ylemmässä loppusarjassa, joka on nimetty Mestaruussarjaksi.

Ylemmän loppusarjan voittaja kruunataan Suomen mestariksi. Viimeisellä kierroksella on luvassa kaksi yleisöä vetävää herkkupalaa, kun kärkikaksikko HJK ja KuPS kohtavat Helsingissä. Pronssimitalista saatetaan taistella Seinäjoella pelattavassa Pohjanmaan derbyssä SJK - VPS.

Onnistuneella loppukaudella myös FC Hongalla tai FC Interillä on mahdollisuuksia napata viimeinen mitalisija. Mestaruus sen sijaan näyttäisi olevan HJK:n tai KuPS:n heiniä. HJK joutuu tasapainoilemaan Konferenssiliigan lohkovaiheen tuoman otteluruuhkan kanssa, mikä tasaa mahdollisuuksia KuPS:n näkövinkkelistä.

Runkosarjan jälkimmäisen puolikkaan seurat - AC Oulu, FC Haka, FC Lahti, Ilves, KTP ja IFK Mariehamn - pelaavat Haastajasarjaksi nimetyn alemman loppusarjan. AC Oulun sarjapaikka kaipaa matemaattisestikin vain muutamaa pistettä. Muut joutuvat kamppailemaan oman liigasopimuksensa ja puolen miljoonan tv-rahapotin puolesta.

IFK Mariehamnin tilanne on kaikkein vaikein. Se lähtee loppusarjaan jumbosijalta ja matkaa karsijan paikalle on viisi pistettä. Muut seurat - FC Haka, FC Lahti, Ilves ja KTP - ovat tiukassa neljän pisteen ryppäässä. Mikä tahansa niistä voi luisua karsintaan.

Loppusarjat jatkuvat runkosarjassa saaduista pisteistä.

Loppusarjojen jälkeen pelataan vielä turnaus, joka ratkaisee Suomen neljännen europaikan kohtalon. Varmat paikat ovat luvassa Suomen mestarille, toiseksi sijoittuneelle ja cup-voittajalle. Neljäs paikka ratkaistaan marraskuun puolelle venyvissä pudotuspeleissä. Niihin pääsee mukaan myös alemman loppusarjan voittaja.

Alemman loppusarjan viimeinen putoaa suoraan seuraavalle sarjaportaalle, joka ensi kaudesta lähtien kulkee Ykkösliigan nimellä. Toiseksi viimeinen pelaa liigapaikastaan Ykkösen kaksivaiheisen karsinnan voittajaa vastaan. Kaksiosaisen liigakarsinnan voittaja pelaa Veikkausliigassa kaudella 2024.

Artikkeliin liittyviä aiheita: