PalloTV - Naisten siirtomarkkinat käynnissä
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
30.10.2023

Naisten siirtomarkkinat käynnissä

KuPS on hankkinut jo kolme uutta vahvistusta. HPS on puolestaan kärsinyt melkoisia menetyksiä neljän pelaajan siirryttyä toisiin maisemiin jo tässä vaiheessa.

Kansallisen Liigan varsinaisen sarjakauden päättymisestä ei ole kuin kaksi viikkoa, mutta sähköpostit laulavat jo siirtouutisia kiivaaseen tahtiin. KuPS on ollut erityisen aktiivinen joukkueensa rakentamisessa. Sen sijaan Helsingin Palloseurasta ovi on käymässä lähinnä ulos päin. Jo neljä pelaajaa on siirtynyt muualle.

Tuplamestaruuden voittanut KuPS on julkaissut tukun jatkosopimuksia ja kolme uutta pelaajavahvistusta. Tuorein hankinnoista on 22-vuotias puolustaja Eerika Appelqvist, joka siirtyy neljän PK-35 Vantaassa vietetyn kauden jälkeen Kuopioon. Osapuolten välinen sopimus on 1+1 -vuotinen. Appelqvist laajentaa KuPS:n puolustusta, sillä hän pystyy pelaamaan niin laidalla kuin topparinkin tontilla.

HPS:n keskikentällä kaksi kautta operoinut Aada Nurmi on solminut KuPS:n kanssa niin ikään 1+1 -vuotisen sopimuksen. Nurmen urakehitys on ollut huimaa. Vielä kaksi vuotta sitten Raumalta Helsinkiin muuttanut pelaaja tahkosi pääkaupunkiseudun piirisarjoja HFA Märskyn paidassa. Viimeiset kaksi kautta hän on kuulunut HPS:n kantaviin voimiin ja on pelannut Vihreiden Jääkäreiden riveissä isoja minuutteja.

KuPS:n keskikenttä saa myös toisen uuden kasvon, kun seuraan liittyy 19-vuotias Tao Stark. Nuorisomaajoukkueita kolunneen Starkin sopimus on kaksivuotinen. Stark on Jyväskylän Pallokerhon kasvatti, jonka edustusjoukkueessa hän on pelannut viimeiset kaksi kautta.

KuPS on solminut myös jatkosopimuksia. Kuopiolaisten keltaista pelipaitaa kantavat ensi kaudellakin ainakin puolustajat Liina Nora ja Emma Santamäki.

Helsingin Palloseurassa käy kato

Aada Nurmen lisäksi HPS on menettänyt jo kolme muutakin avainpelaajaa toisiin seuroihin. Kovin menetys lienee yhdeksän liigamaalia viimeistelleen laitapelaaja Elli-Noora Kainulaisen siirtyminen paikalliskilpailijan riveihin. Kainulainen on tehnyt HJK:n kanssa 1+1 -vuotisen sopimuksen, jossa optio on seuralla.

Kainulainen pelasi ensimmäiset liigaottelunsa jo kaudella 2018. Aikaisemmin hän on edustanut PK-35 Vantaata ja Tikkurilan Palloseuraa. Kauden 2022 hän vietti Yhdysvalloissa opiskellen ja pelata yliopistosarjoja.

Neela Antikainen ja Aura Nyholm karistavat myös Paloheinän tomut jaloistaan. Kaksikko siirtyy FC Hongan riveihin. Antikainen on HPS:n oma kasvatti, joka pelasi junioriputkensa vanhimmat vuodet HJK:ssa. Klubista hän palasi HPS:ään, jonka liigajoukkueessa Antikainen on pelannut kaksi viimeistä kautta.

Nyholmin tarina on pitkälti samanlainen, mutta hänen jalkapallon ensiaskeleet tapahtuivat Vantaan Jalkapalloseurassa. VJS:stä tie vei Klubiin ja lopulta kahdeksi kaudeksi HPS:n liigajoukkueeseen.

HPS on myös saamapuolella. Seura on tehnyt pelaajasopimuksen kahden nuorisomaajoukkuepelaajan - Tea Heinisen ja Peppi Kontturin - kanssa. Kumpikin siirtyy HJK:sta hakemaan isompaa vastuuta HPS:n riveihin.

Aino Lehtinen ja Henni Rinkinen ovat tehneet jatkosopimuksen HPS:n kanssa.

Artikkeliin liittyviä aiheita: