PalloTV - Liigan ottelukonkari Aleksi Paananen siirtyy AC Ouluun

Ruutu on kotimaisen jalkapallon koti

Katso kaikki matsit! Ruutu+ alk. 6,95€/kk - kokeile maksutta!

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
05.11.2023

Liigan ottelukonkari Aleksi Paananen siirtyy AC Ouluun

Keskikenttämiehellä on aktiivipelaajista eniten pelattuja pääsarjaotteluita.

Keskikenttäpelaaja Aleksi Paananen on tehnyt AC Oulun kanssa kaksivuotisen pelaajasopimuksen, joka sisältää vuoden mittaisen seuraoption. Paananen siirtyy oululaisseuran palvelukseen Helsingin Jalkapalloklubista. Aiemmin himmeämpiä mitaleita voittanut Paananen pääsi juhlimaan Suomen mestaruutta ensimmäistä kertaa urallaan tämä kauden päätteeksi.

Siilinjärveltä lähtöisin oleva 169-senttinen keskikenttätaituri on pelannut HJK:n lisäksi KuPS:n (2010-14), FC Lahden (2015-18) ja FC Interin (2019-22) riveissä. Hän potki ensimmäiset kolme liigaminuuttiaan KuPS:n paidassa jo kaudella 2010.

AC Oulu saa kokoonpanoonsa valtavan kokemuspankin. Tällä hetkellä pelaajauraansa jatkavista pelaajista Paanasella on ylivoimaisesti eniten pelattuja pääsarjaotteluita. Hänen tämän hetkinen saldonsa on 326 pelattua ottelua. Yhdelläkään aktiivipelaajalla ei ole kasassa näin suurta pelimäärää. Lähin uhkaajakin putoaa pelistä pois, kun 318 ottelun Sebastian Strandvall lopettaa pitkän uransa.

Pelattujen pääsarjaotteluiden tilastossa Paananen on 37:lla sijalla. Hänen edellään on kauden 2015 päätteeksi pelaajauransa FC Interissä lopettanut maalivahti Magnus Bahne, joka ehti pelata 327 ottelua. Listan piikkipaikalle on vielä matkaa. Rami Nieminen pelasi 19 kauden aikana 459 pääsarjaottelua.

- AC Oulu osoitti kiinnostusta hyvissä ajoin itselleni henkilökohtaisesti vaikean kauden päätteeksi. Erityisesti seuran kunnianhimoisuus ja vahva tahto kehittyä sekä viedä asioita eteenpäin vakuuttivat minut. Tuntuu hyvältä hypätä seuraan, jossa pyritään määrätietoisesti menemään oman strategian mukaisesti kohti menestystä ja parempia olosuhteita. Minulla on aidosti fiilis, että minulla on tähän projektiin paljon annettavaa, Paananen avaa siirtoaan AC Oulun lehdistötiedotteessa.

AC Oulu kuvaa Paanasta älykkääksi keskikenttäpelaajaksi, joka tuo tullessaan kokemuksen lisäksi pelillistä johtajuutta ja taitoa. AC Oulun tiedotteen mukaan Paananen on pallovarma ja omaa monipuolisen syöttövalikoiman, jonka avulla hän pystyy aiheuttamaan vastustajille harmaita hiuksia.

- Diego on erittäin tärkeä palanen, niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin AC Oulun strategian seuraavassa vaiheessa. Hyvän liikkeen ja moottorin lisäksi Diego on muun muassa hyvä rytmittämään joukkueen pallollista pelaamista sekä muutenkin organisoimaan joukkueen pelaamista kentällä. Hän haluaa edelleen
kehittyä ja kehittää itseään pelaajana sekä on henkeen ja vereen joukkuepelaaja, AC Oulun urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen kehuu tuoretta hankintaa.

Lähde: AC Oulu/PalloTV

Artikkeliin liittyviä aiheita: