PalloTV - Cristian Valencia sopimukseen VPS:n kanssa
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkösliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
27.11.2023

Cristian Valencia sopimukseen VPS:n kanssa

SJK:ssa ja AC Oulussa pelanneen kolumbialaistopparin diili Vaasaan on kaksivuotinen.

VPS:n puolustuksen kasvot uusiutuvat. Seura on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen kolumbialaisen keskuspuolustajan Cristian Valencian kanssa. Jo aikaisemmin VPS kertoi tehneensä paperit FC Interistä siirtyvät Juho Hyvärisen ja SJK:ssa pelanneen Martti Haukiojan kanssa.

Valencian ensimmäinen seura Suomessa oli SJK, jota hän edusti kauden 2021 ja osan seuraavaa kautta. Valencia ja SJK purkivat pelaajasopimuksen kauden 2022 alkupuolella. AC Oulu poimi Valencian vapailta markkinoilta, mutta siirto kariutui pelaajan jäätyä kotimaahansa henkilökohtaisten syiden takia. Valencia lopulta liittyi AC Oulun rinkiin. Viime kausi kuitenkin jäi rikkonaiseksi loukkaantumisten vuoksi.

VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela kuvaa seuran tuoreinta hankintaa nopeaksi, tekniseksi ja periksiantamattomaksi.

- Valencia on monipuolisesti peliä avaava vasenjalkainen toppari. Hän puolustaa aggressiivisesti ja tuo joukkueeseen kokemusta sekä johtajuutta. Hän on myös jo osoittanut kuuluvansa liigan topparieliittiin, Nuorela lausuu VPS:n kotisivuilla.

Puolustukseen aiemmin hankituista pelaajista Juho Hyvärinen on puolustaja, joka kykenee pelaamaan molempia laitoja. Hyvärisen sopimus on 1+1 -vuotinen. Rovaniemeltä kotoisin oleva Hyvärinen pelasi FC Interissä viimeiset kolme kautta.

Martti Haukioja on 24-vuotias toppari, jolle sorvattiin yksivuotinen pelaajasopimus. Nuoresta iästään huolimatta hän on kiertänyt useita seuroja. Haukioja on pelannut ainakin Ilveksessä, FC Jazzissa, JJK:ssa ja FC Interissä. VPS:n paidassa hän oli kauden 2019. Viimeiset kaksi kautta Haukioja on ollut SJK:n vahvuudessa, mutta hänen peliaikansa on jäänyt vähäiseksi.

Valokuva: Kari Väre

Artikkeliin liittyviä aiheita: