PalloTV - FC Inter satsaa nuoriin lupauksiin
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
29.11.2023

FC Inter satsaa nuoriin lupauksiin

Thomas Lahdensuo siirtyy Käpylän Pallosta liigaseuran riveihin. Turkulaisten omista junioreista Djoully Nzoko nousee liigarinkiin kolmivuotisella sopimuksella.

FC Inter on tehnyt kaksi uutta sopimusta nuorille pelaajille. Toinen heistä, Thomas Lahdensuo, on uusi nimi ja siirtyy FC Interin riveihin Käpylän Pallosta. Toinen pelaajista, Djoully Nzoko, on seuran oma pelaaja, joka nousee liigajoukkueen rinkiin junioreista. Lahdensuon sopimus on 1+1 -vuotinen. Nzoko sitoutuu FC Interiin kolmeksi vuodeksi.

Lahdensuo on porvoolaisen FC Futuran kasvatti, joka on pelannut viimeiset neljä kautta Käpylän Pallossa. Tämä vuosi oli hänen ensimmäinen KäPa:n edustusjoukkueessa. Lahdensuon pelipaikka on hyökkäyksessä. Ensisijainen rooli on vasen laita, mutta hän voi pelata myös vastakkaisella puolella tai keskushyökkääjänä.

FC Inter hankki jo aiemmin Lahdensuon joukkue- ja ikätoverin Joonas Kekaraisen KäPa:sta.

Nzokon kohdalla FC Inter kertoo selvinneensä ykkösenä kilpajuoksusta, jossa oli mukana nimekkäitäkin eurooppalaisia seuroja.

– Suomalaisten seurojen lisäksi hänen kintereillään on ollut jo pitkään monia eurooppalaisia seuroja, mukana myös erittäin isoja tahoja. Inter on saanut myös sopimustarjouksia, mutta Djoully halusi jatkaa kasvattajaseurassaan. Varsinkin onnistumiset nuorten maajoukkueen riveissä nostivat eurooppalaisten seurojen kiinnostuksen harvinaisen suureksi, FC Interin talenttivalmentaja Timo Paasolainen kertoo seuran verkkosivuilla.

Paasolainen kuvaa Nzokoa poikkeukselliseksi lahjakkuudeksi.

– Futarina hän on poikkeuksellinen suomalainen pelaaja, tällaisia pienessä tilassa taitavia pelureita ei ole yhtään liikaa. Vasenjalkainen laitahyökkääjä on nopea, ketterä ja taitava pelimies, joka uskaltaa haastaa vastustajan ja pystyy yllättäviin suunnanmuutoksiin ja teknisiin suorituksiin. Hän on luova pelaaja, jonka potentiaali on erittäin iso, Paasolainen hehkuttaa FC Interin verkkosivuilla.

Nzoko harjoitteli liigajoukkueen mukana jo syksyllä, mutta allekirjoitti ensimmäisen oikean pelaajasopimuksen vasta nyt. Hän on pelannut FC Interissä jo 8-vuotiaasta lähtien - viime kauden seuran B-poikien joukkueessa.

Vuodesta 2022 lähtien Nzoko on ollut vakiokasvo U16-, U17 ja U18-poikien maajoukkueissa. Baltic Cupin ja PM-turnauksen ansiosta hänelle on kertynyt reilussa vuodessa jo 19 poikien maaottelua.

Artikkeliin liittyviä aiheita: