PalloTV - Kahden ammattilaisuran päätös
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
15.04.2024

Kahden ammattilaisuran päätös

Siviilielämä menee edelle FC Lahtea viime kaudella edustaneiden pelaajien arjessa.

FC Lahtea viime kauden edustaneet Matti Klinga (29) ja Loorents Hertsi (31) päättävät ammattilaisuransa. Kumpikin on siirtynyt Lahden Reippaan vahvuuteen ja olivat kokoonpanossa, kun Kakkosen sarja-avauksessa joukkue hävisi 1-3 helsinkiläiselle FC Kiffenille.

Klinga on lahtelaisen jalkapallokoulun kasvatti, joka kellotti ensimmäiset minuuttinsa Veikkausliigassa kaudella 2011. Hän pelasi FC Lahdessa vuoden 2014 loppuun ja palasi seuraan kausiksi 2019-23. Kahden kotikaupunkinsa rupeaman välissä Klinga edusti yhden vuoden HJK:ta ja kolme seuraavaa SJK:ta. Klingan tilille kertyi 266 liigaottelua.

Pelaamisen ohella Klinga on suorittanut opintoja, jotka siirtyvät nyt ykkösprioriteetiksi jalkapallon ohi.

– Tosiaan vuodesta 2011 on pitkä aika. Matkan varrella on ollut onnistumisia ja pettymyksiä, jotka kuuluvat asiaan, mutta ennen kaikkea mieleeni ovat jääneet hienot hetket, sekä kaikki ihmiset, keiden kanssa olen tehny tätä hommaa ja ketkä ovat olleet tukenani, Klinga muistelee uraansa FC Lahden verkkosivuilla.

– Joitakin itselleni merkittävämpiä hetkiä ovat olleet vuoden 2011 nousu liigaan ja vuoden 2012 hyvä kausi liigassa sen jälkeen, 2014 saavutettu pronssi ja paluuaikakaudelta muun muassa kauden 2022 kuumottavat putoamiskarsinnat ja niistä selviäminen, sekä kapteeninnauhan kantaminen.

Klingan lailla myös Hertsi sai jalkapallo-oppinsa Lahdessa. Hänen urakiertonsa on aavistuksen verran monipuolisempi kuin Klingan, sillä Hertsi on pelannut Lahden lisäksi myös FC Hämeenlinnassa, Vaasan Palloseurassa ja AC Oulussa. FC Lahtea hän edusti liigatasolla kaudet 2013-14, 2017-18 ja 2021-23.

Hertsi on omat opintonsa suorittanut. Nyt hän hyppää työelämään, jonka yhdistäminen jalkapalloammattilaisuuden kanssa FC Lahdessa ei onnistu.

– Olen kulkenut pitkän matkan Reippaan nappulakoulusta tähän. Jalkapallourani aikana olen suorittanut yliopisto-opintoja ja nyt koen, että on hiljalleen aika siirtyä askeleen lähemmäs siviiliuraa. En kuitenkaan halunnut täysin lopettaa jalkapalloa, joten Reippaassa pystyn yhdistämään pelaamisen ja siviilityöt, Hertsi sanoo FC Lahden verkkosivuilla.

– Koen myös, että voin auttaa Reippaassa nuoria pelaajia eteenpäin kohti FC Lahtea ja liigakenttiä omilla pienillä vinkeilläni. Koskaan ei pidä sanoa ”ei koskaan”, mutta huippu-ura on nyt takana.

Hertsi pelasi 232 liigaottelussa.

Artikkeliin liittyviä aiheita: