PalloTV - Suomen Cupin 4. kierroksen otteluparit selvillä
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
02.05.2024

Suomen Cupin 4. kierroksen otteluparit selvillä

Arpa heitti Rantaderbyn joukkueet vastakkain Kokkolaan.

Suomen Cupin 4. kierroksen otteluparit arvottiin vapunaattona. Mukana olivat kaikki kolmannen kierroksen otteluiden voittajat sekä Liigacupin menestyksen perusteella valikoituneet kaksi seuraa, ts. kilpailussa parhaiten menestyneet joukkueet, jotka eivät osallistu eurokilpailuiden karsintoihin.

Arpa ei luonut tiukkoja ottelupareja, vaan kaikki vielä mukana olevat Veikkausliigan, Ykkösliigan ja Ykkösen joukkueet kohtaavat joko alempi- tai ylempisarjalaisen. Ennakolta tiukimmat ja/tai mielenkiintoisimmat ottelut ovat esim. SalPa - EIF, Kokkolassa pelattava perinteinen Rantaderby KPV - FF Jaro ja takavuosien Veikkausliigan nostalginen tuulahdus FC Jazz - TPS.

FC Lahdelle on luvassa eksoottisempaa maakuntamatkailua. Mustat Kuhnurit arvottiin vierasreissulle joutsenolaista Kultsu FC:tä vastaan. Kuntaliitosten myötä nykyisin lappeenrantalainen seura tunnettiin aiemmin nimellä Joutsenon Kullervo, JoKu. 1990-luvulla seura sijoittui Ykkösessä kahdesti kolmanneksi ja jäi kaudella vain heikomman maalieron vuoksi ulos liigakarsinnoista.

Jatkopaikkoja heltiää myös alempisarjalaisille. Arpa teki kymmenen sellaista otteluparia, joissa kumpikaan joukkueista ei ole Kakkosta korkeammalla. Vastapainoksi kuusi Ykkösen joukkuetta joutuu kamppailemaan jatkopaikasta yhtä tai kahta sarjaporrasta ylempänä olevaa vastaan.

Arvonta suoritettiin neljässä maantieteellisesti painotetussa korissa. Alempisarjalainen saa kotiedun. Ne ottelut, joissa toinen tai molemmat joukkueet ovat valtakunnallisesta sarjasta, pelataan keskitetysti joko 8. tai 9. päivä toukokuuta.

Poimintoja 4. kierroksen ottelupareista:
SalPa (1L) - EIF (VL)
OLS (M1) - SJK (VL)
GBK (M2) - AC Oulu (VL)
Ilves/2 (M2) - FC Inter (VL)
VJS (M2) - IF Gnistan (VL)
Reipas (M2) - FC Haka (VL)
Kultsu FC (M3) - FC Lahti (VL)
LPS (M3) - IFK Mariehamn (VL)
Atlantis FC (M1) - JäPS (1L)
FC Jazz (M1) - TPS (1L)
FC Vaajakoski (M1) - KTP (1L)
KPV (M1) - FF Jaro (1L)
VIFK (M1) - SJK Akatemia (1L)
FC Honka (M2) - PK-35 (1L)
MP/2 (M3) - MP (1L)
Töölön Taisto (M3) - KäPa (1L)
EBK (M2) - PKKU (M1)
NJS (M2) - EPS (M1)

Artikkeliin liittyviä aiheita: