PalloTV - Sibila ja Mäki saivat lähteä - Korkeakunnas palaa HJK:n päävalmentajaksi
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Ykkösliiga

Veikkausliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
20.05.2024

Sibila ja Mäki saivat lähteä – Korkeakunnas palaa HJK:n päävalmentajaksi

"Tokella oli erittäin vakuuttava analyysi siitä, mitä pelillisiä muutoksia tähän tilanteeseen tarvitaan", HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti perustelee Korkeakunnaksen palkkausta.

HJK tiedotti tänään vapauttaneensa valmennuksen pelillisen prosessin johtajan Ferran Sibilan ja urheilujohtaja Vesa Mäen tehtävistään. Viime vuonna Toni Koskelan tilalle kesken kauden tullut Toni Korkeakunnas palaa HJK:n päävalmentajaksi. Korkeakunnaksen sopimus kestää kauden 2025 loppuun.

HJK:n ratkaisu oli odotettu. Veikkausliigassa muihin nähden ylivoimaisilla resursseilla operoiva seura on ollut vaikeuksissa koko alkukauden ajan. Pelaaminen on ajautunut umpikujaan ja HJK on sarjataulukossa vasta viidentenä.

– Analyysimme korosti sitä, miltä pelimme myös näytti: Joukkueen pelaamisessa on ollut liian isoja fundamentaalisia ongelmia puolustus- ja hyökkäyssuuntaan. Totesimme myös, että alkukauden tulosten myötä joukkue tarvitsee valmennukseen nyt selkeyttä ja johtajuutta. Siksi päätimme seurassa, että ainoaksi vaihtoehdoksi jäi palkata uusi päävalmentaja. Löysimme hyviä kandidaatteja, joista päädyimme parhaana vaihtoehtona Tokeen, HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti kommentoi seuran verkkosivuilla.

– Tokella oli erittäin vakuuttava analyysi siitä, mitä pelillisiä muutoksia tähän tilanteeseen tarvitaan. Lisäksi hänellä on erinomainen kokemus ja tuntemus pelaajista ja siitä, miten joukkueesta saadaan paras mahdollinen irti, Riihilahti jatkaa.

HJK:n alho on henkilöitynyt urheilujohtaja Mäkeen, joka mediatietojen mukaan putsasi edeltäjänsä, Ilvekseen siirtyneen Miika Takkulan tekemän työn pöydältä ja palkkasi vähäisen päävalmentajakokemuksen omaavan Sibilan seuran luotsiksi.

Ennen kauden alkua jouduttiin vielä tilanteeseen, jossa puuttuvan UEFA Pro -lisenssin vuoksi Sibila putosi virallisesti kakkosvalmentajaksi ja kakkosvalmentaja Ossi Virta nousi nimelliseksi päävalmentajaksi. Todellinen käskyvalta on kuitenkin ollut pelillisen prosessin johtajaksi nimetyllä Sibilalla.

Korkeakunnas tarttuu työhön heti ja on puikoissa jo keskiviikkona, kun Töölön jalkapallostadionilla pelataan Helsingin paikallisderby HJK:n ja Gnistanin välillä. Korkeakunnaksen lopullinen esikunta nimitetään myöhemmin. Ainakaan fysiikkavalmentaja Luis Anula ei tule kuulumaan joukkoon, sillä HJK kertoi eilen hänen siirtyvän kesäkuun aikana toiseen pohjoismaiseen seuraan.

Artikkeliin liittyviä aiheita: