PalloTV - Suomalaisseuroille laiha saalis kolmesta ensimmäisestä euro-ottelusta

Uutinen
|
11.07.2024

Suomalaisseuroille laiha saalis kolmesta ensimmäisestä euro-ottelusta

KuPS sinnitteli vajaalla miehistöllä maalittomaan tasapeliin (kuvassa). VPS hävisi kotikentällä. HJK pelasi jo tiistaina, jolloin se sai pahan selkäsaunan liettualaisseuralta.

Suomalaisseurojen tämänkertainen urakka euro-otteluissa alkoi mollivoittoisesti. Toissapäivänä ensimmäisenä kentälle kirmasi HJK, joka kärsi suorastaan häpeällisen tappion liettualaiselle vastustajalleen Mestareiden Liigan 1. kierroksen 1. osaottelussa. FK Panevėžys löi hampaattoman Klubin maalein 3-0 (1-0).

Tänä iltana vuorossa olivat KuPS ja VPS, jotka osallistuvat Konferenssiliigan karsintoihin. KuPS:n vastustajana oli vieraskentällä luxemburgilainen FC UNA Strassen ja VPS kohtasi kotonaan liettualaisen FK Žalgirisin.

Kentältäpoisto vaikutti kummankin joukkueen tulokseen. KuPS menetti Ibrahim Cissén ottelun 75. minuutilla. Vaasassa puolestaan VPS:n Mikko Pitkänen joutui katselemaan erotuomarin punaista korttia pelikellon näyttäessä 72. minuuttia.

KuPS joutui tyytymään maalittomaan tasapeliin UNA:n vieraana. VPS oli kiinni 1-1 -tasapelissä, mutta se kuivui kasaan ottelun neljännellä lisäminuutilla. Valkovenäläisen keskikenttäpelaajan Yury Kendyshin maalin turvin FK Žalgiris pääsee toiseen osaotteluun 2-1 johdossa.

Mestareiden Liigan karsinta jatkuu ensi viikon tiistaina. Jos HJK putoaa jatkosta, sen eurokausi jatkuu Konferenssiliigan kolmannella karsintakierroksella. Konferenssiliigan ensimmäisen kierroksen toiset osaottelut pelataan viikon kuluttua torstaina.

Suomen Cupin voittajana paikan Konferenssiliigan karsintoihin saanut Ilves aloittaa eurourakkansa vasta toiselta kierrokselta.