PalloTV - Myrkyllinen tasapeli metroderbyn joukkueille

Se suomalainen jalkapallosivusto

Ottelukooste
|
17.05.2021

Myrkyllinen tasapeli metroderbyn joukkueille

FC Hongan ja HJK:n perinteinen metroderbyksi ristitty paikalliskamppailu päättyi maalittomaan tasapeliin. Kyseessä oli vajaan kuuden pelatun kierroksen jälkeen vasta ensimmäinen 0-0 -peli Kansallisessa Liigassa tällä kaudella. Tapiolan urheilupuiston olosuhteet olivat sade- ja ukkosrintaman alla vetiset, joskin enin - ja hurja - määrä vettä tuli jo iltapäivällä.

Tasapeli oli tulos, joka takasi kurttuiset naamat molempien joukkueiden vaihtopenkkien päässä. Kumpikin olisi tarvinnut kipeästi voittoa, minkä vuoksi tasapeli tuntui varmasti enemmän hävityltä kuin voitetulta pisteeltä.

HJK:lle täysi pistepotti olisi tarkoittanut nousua kärkikolmikkoon KuPS:n ja Åland Unitedin vanaveteen. Tasapelin myötä sen neljä sija ei muuttunut miksikään. Se nostaa paineita Klubin riveissä voittaa entistä useampi kärkikolmikon seura, jotta seuran mitalinkiilto säilyy kirkkaana silmissä.

Tavoitteensa korkealle asettaneen FC Hongan alkukausi on ollut vaikea. Metroderby summaa suurin piirtein, mitä Espoossa runkosarjan ensimmäisellä kolmanneksella on tapahtunut. Puolustuspeli on kunnossa ja toimii, mutta vastustajan maaliverkko ei heilu millään. Siitä todisteena on kuuden kierroksen jälkeinen maaliero: kuusi tehtyä ja kuusi päästettyä.

FC Honka onkin valunut taistelemaan ylemmän loppusarjan paikasta kahden PK:n kanssa. Se on paljon mestaruudesta haaveilleelta seuralta. Voitolla espoolaiset olisivat nousseet keskikastin johtajaksi ja samalla tarranneet edes yhdellä kädellä vinhaa vauhtia kulkevan savolaisveturin kiskoman mitalijunan viimeiseen vaunuun.

Itse ottelusta jäi vähän kerrottavaa jälkipolville. Joskus maaliton tasapeli on viihdyttävä. Tämä ei ollut kovin. Maalipaikoilla ei mässäilty ja kun niistä poistaa puolittaiset sutaisut, vaarallisia tilanteita oli vieläkin vähemmän.

FC Honka - HJK 0-0 (0-0)

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: