PalloTV - AC Oulu sai pistetilinsä auki
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkösliiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Se suomalainen jalkapallosivusto

Ottelukooste ja raportti
|
15.06.2021

AC Oulu sai pistetilinsä auki

KTP-AC Oulu 1-3 (0-0)

AC Oulu voitti KTP:n Veikkausliigan jumbofinaalissa 1-3 (0-0). Ei liene liioiteltua väittää, että kauden ensimmäinen voitto tuli oululaisille kreivin aikaan. Päävastustajat eivät ole vielä ehtineet karata sarjataulukossa liian kauas ja Kotkakin on sarjan toiseksi viimeisenä enää pinnan päässä.

Tiistain ottelu oli todella tärkeä molemmille joukkueille. Vilkaisu tilastoihin kuvastaa asiaa. Joukkueet ovat sarjataulukossa viimeisenä ja toiseksi viimeisenä. Molemmat joukkueet tulivat tiistain otteluun tappioputkessa. AC Oululla ei ollut näyttää alkukaudelta pistettäkään. KTP:n kauden ainoa voitto tuli toukokuun puolivälissä, kun joukkue haki 0-3 vierasvoiton FC Hakasta. Kotkalaisten neljäs piste on peräisin kauden avauskierrokselta, jolloin KTP ylsi 1-1 tasapeliin SJK:n vieraana.  

Ottelun ensimmäisen puoliajan ottelukuva noudatti ennakoitua. Kotijoukkue antoi suosiolla pallonhallinnan oululaisille ja tyytyi odottamaan vastaiskuja matalassa 8 miehen blokissa. AC Oulu piti palloa, mutta varoi visusti menetyksiä, joista KTP olisi päässyt vastaiskuihin. Seurauksena oli se, että AC Oulun pallollinen tekeminen oli varovaista ja hidasta. Joukkueen pallotempo muistutti ikämiesjoukkueen harjoituksia ja siitä vauhdista on vaikea tehdä maalia organisoitua puolustusta vastaan.

KTP tukki keskustan, joten AC Oulun peli pyöri pääasiassa laidoilla kotijoukkueen muodon ulkopuolella. Varovaista ja tapahtumaköyhää ensimmäistä puoliaikaa kuvaa hyvin se, että molemmat joukkueet onnistuivat saamaan aikaan vain yhden laukauksen vastustajan maalia kohti.

Ottelun toinen puolikas alkoi samoilla nuoteilla, kunnes KTP sai 50. minuutin kohdalla riiston AC Oulun puolustusalueella. Pallo päätyy vaihdosta kentälle tulleelle hyökkääjä Anton Eerolalle, joka laukoi pallon kuudentoista rajoilta tylysti oululaisten maalin alanurkkaan.

Maalin myötä pallonhallinta siirtyi hetkeksi kotkalaisille, kunnes AC Oulu sai kulmapotkun 56. minuutin kohdalla. Kulman jälkitilanteesta pallo kimposi ruuhkasta sisään. Maali merkittiin puolustaja Ruxille.

Pari minuuttia myöhemmin AC Oulu siirtyi 1-2 johtoon. Aapo Heikkilä keskitti oikealta ja Niklas Jokelainen pääsi sijoittamaan pallon sisäsyrjällä verkkoon keskeltä maalintekosektoria.  

AC Oulu siirtyy 1-3 johtoon pelin 68. minuutilla. KTP:lle tuli pallonmenetys keskialueella, josta AC Oulun Jokelainen käänsi pallon nopeasti pystyyn linjan taakse aloitteen tehneelle Nikolas Sairalle, joka karkasi KTP-puolustukselta, ohitti maalivahti Anton Lepolan ja laukoi pallon maalin kattoon. Kun Kotka ei kovasta yrityksestä huolimatta onnistunut kaventamaan peliä, pisteet matkasivat Ouluun.

Tiistai-illan ottelu oli kahden virheitä ja häviämistä pelkäävän jumbojoukkueen kohtaaminen. Sen voi ymmärtää, kun katsoo joukkueiden tilastoja alkukaudelta. Sekin tiedettiin, että ensimmäisen maalin merkitys tulee olemaan suuri, kumpi sen sitten tekeekin. Se oli yllätys, että AC Oulu reagoi KTP:n avausosumaan kolmella maalilla kymmeneen minuuttiin. Tähän mennessä oululaisten päät ovat pudonneet heti kun naapuri on päässyt johtoon.    

AC Oulu ikään kuin heräsi otteluun, kun KTP meni johtoon. Tasoitusmaali vapautti oululaispelaajien pelaamista ja käänsi henkisen otteen oululaisille. KTP:lle kavennus aiheutti päinvastaisen reaktion. Joukkue passivoitui johtomaalin jälkeen entisestään. Tiistai-iltana se oli sama kuin olisi pyytänyt oululaisia syömään, kuten tulos kertoo.

KTP-AC Oulu 1-3 (0-0)

51ʹ 1-0 Anton Eerola
57ʹ 1-1 Ruxi
59ʹ 1-2 Niklas Jokelainen
69ʹ 1-3 Nikolas Saira

Toimittaja: Junnu Leskelä

Artikkeliin liittyviä aiheita: