PalloTV - SJK nöyrtyi tasapeliin AC Oulua vastaan
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluraportti
|
29.01.2022

SJK nöyrtyi tasapeliin AC Oulua vastaan

SJK-AC Oulu 2-2 (0-0)

SJK ja AC Oulu päätyivät 2-2 tasapeliin lauantaina Liigacupin C-lohkon avauskierroksella Seinäjoen WallSport-hallissa. Oululaiset nousivat toisella puoliajalla jo kahden maalin johtoon, mutta SJK kampesi vielä tasalukemiin ottelun lopulla. Tasapeli tuskin tyydyttää SJK-kannattajia. Oululaiset voivat puolestaan taivastella kahden maalin johdon menettämistä viimeisen vartin aikana.

Joukkueet lähtevät Liigacupiin samankaltaisista lähtöasetelmista. Molemmissa seuroissa on tapahtunut suuri muutoksia sitten viime kauden. Päävalmentajat ovat vaihtuneet ja samalla pelaajarostereissa on tapahtunut suuria muutoksia. Kysymyksiä siis riittää, kun kukaan ei tiedä missä joukkueet tällä hetkellä menevät.

Se kuitenkin tiedetään, että SJK pelaa ensi kesänä eurocup-pelejä, joten Kerhoon sovelletaan nyt eri tasomittaria kuin viime kaudella. Lisäksi Seinäjoella pelataan ensi kesänä myös Ykköstä, kun SJK:n reservit nousivat viime kauden päätteeksi Kakkosesta. Se tuo oman lisämausteensa myös edustusjoukkueen rakentamiseen. Seinäjoella riittää siis mielenkiintoista seurattavaa ensi suvena.

AC Oulu on myös luonut nahkaansa. Liigastatuksen säilyttäminen viime kauden päätteeksi oli todella tärkeää seuran lähitulevaisuudelle. Nousukauden lastentaudeista on ilmeisesti opittu. Nyt oululaisilla on paperilla kasassa paria pykälää kokeneempi ja tasokkaampi ryhmä kuin viime kauteen lähdettäessä. Riittääkö sen leveys jää nähtäväksi, mutta Oulussa on jo uskallettu puhua sijoituksesta kuuden parhaan joukkoon.

Lauantain ottelun ensimmäistä puoliaikaa voi luonnehtia tyypilliseksi talvikauden avauspelin ottelukuvaksi, jossa valmennus haluaa nähdä, että pelaajat ovat ymmärtäneet heidän pelilliset perusprinsiippinsä. SJK:n uusi päävalmentaja Joaquin Gomez oli piirtänyt joukkueensa muodoksi 3-4-4, joka puolustaessa vääntyy 5-3-2-muotoon. Oululaisten uusi päävalmentaja Ricardo Duarte puolestaan ryhmitti joukkueensa 4-3-3- muotoon.

Ensimmäisellä puoliajalla joukkueet keskittyivät pitämään huolen siitä, että oma muoto on kunnossa, etenkin puolustussuuntaan. Molemmat joukkueet pyrkivät sekoittamaan toistensa avauspeliä ottamalla ylhäältä kiinni. Pallollista prässättiin korkealla molemmissa päissä. Sen myötä joukkueiden pallollinen pelaaminen oli aluksi sekavaa.

Puoliajan edetessä joukkueet saivat pallollista peliään paremmin jengoille, mutta sitä leimasi harkinta ja varovaisuus, mikä on ymmärrettävää. Jostain on aloitettava, kun joukkuekaverit eivät tunne vielä toisiaan, eikä kentältä ole juuri yhteisiä kokemuksia. Molemmat joukkueet puolustivat kurinalaisesti, eikä kaverille annettu mitään ilmaiseksi, joten ensimmäisellä puoliajalla ei maalipaikoilla mässätty. Maalipaikoissa laskettuna Oulu voitti 1-0.   

Toinen puoliaika alkoi seesteisemmissä merkeissä. Molemmat joukkueet pyrkivät pysymään pallossa, mutta nyt SJK halusi myös edetä pallon kanssa, eikä vain kierrättää pelivälinettä alakerrassa, kuten ensimmäisellä puoliajalla. Sen myötä Kerhoa nähtiin oululaisten puolustuskolmannekselle useammin kuin ensimmäisellä puolikkaalla. Kovin ihmeellistä vaaraa he eivät silti onnistuneet luomaan Calum Wardin vartioimalle maalille.

Puoliajan edetessä myös AC Oulun pallollinen vaihe alkoi tuottamaan vaaraa SJK:n maalille. Ottelua oli pelattu 60 minuuttia, kun oululaiset pääsivät murtautumaan SJK:n oikealta laidalta, pallo saatiin pelattua maalin eteen, josta toisella puoliajalla kentälle vaihdettu Onni Suutari murjoi pallon lähietäisyydeltä verkkoon. Tilastoissa maali merkattiin Noah Pallasin nimiin.

Reilut viisi minuuttia myöhemmin Suutari oli jälleen pahan teossa. Hän pääsi 1v1-tilanteeseen toppari Mehmet Hetemajta vastan, joka epäonnekseen kaatoi Suutarin rangaistusalueella ja pallo vietiin pilkulle. Pallon taakse asteli keskikenttäpelaaja Moshtagh Yaghoubi, joka pisti marjan varmasti pussiin.

Ja kun maalien makuun päästiin, niin niitä alkoi tukemaan. AC Oulun 2-0-maalista ei ehtinyt kulua kuin muutama minuutti, kun SJK-hyökkääjä Jake Jervis kavensi ottelun. Tolpasta kimmonnut irtopallo tipahti hänen jalkoihinsa, ja hän pääsi junttamaan pallon maaliin lähietäisyydeltä.

Eikä SJK:n tasoitustakaan tarvinnut pitkään odottaa. Kavennuksesta oli ehtinyt kulua kymmenen minuuttia, kun SJK keskitti kaukaa, AC Oulun toppari Anibal Embalo yritti pudottaa pallon päällään maalivahti Wardille, mutta hyökkääjä Josepablo Monreal ehti päinen väliin. Embalo joutui rikkomaan hyökkääjää ja pallo vietiin jälleen pilkulle, josta Monreal pisti itse pelivälineen verkon perukoille.

Tasapeli kotona AC Oulua vastaan ei varmasti tyydytä SJK-leiriä. Se ei vain yksinkertaisesti riitä. Kerhoon kohdistuu huomattavasti suuremmat odotukset. Eikä selitykseksi riitä, että kyseessä oli ”vain” Liigacupin matsi. Oululaisille tasapeli varmaan maistuu, jahka kahden maalin johdon sulaminen on nielty. Vierasjoukkueen nippu oli hyvin kasassa, eikä sillä ollut suuriakaan pelillisiä vaikeuksia ennalta vahvempaa kotijoukkuetta vastaan.

SJK-AC Oulu 2-2 (0-0)

60ʹ 0-1 Noah Pallas
67ʹ 0-2 Mosa
72ʹ 1-2 Jake Jervis
82ʹ 2-2 Josepablo Monreal

Toimittaja: Junnu Leskelä

Artikkeliin liittyviä aiheita: