PalloTV - FC Honka nöyryytti FC Lahtea
TULEVAT PELIT:

Ykkönen

Ykkösliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluraportti
|
12.02.2022

FC Honka nöyryytti FC Lahtea

FC Lahti-FC Honka 0-4 (0-2)

FC Lahti avasi lauantaina Liigacup-kautensa Mukkulan kuplahallissa ottamalla turpaan FC Hongalta 0-4.  Varamiehisen Lahden edesottamuksia oli kiusallista katsoa. Hongalla puolestaan svengasi. Espoolaisten pallollinen peli oli hyvin uomissaan, vaikka valmennusjohto oli vaihtanut miltei koko avauskokoonpanon alkuviikon FC Haka-ottelusta. Voitto nosti Hongan B-lohkon kärkeen ennen myöhemmin lauantaina pelattavaa Haka-Ilves-ottelua.

Lähtökohdat lauantain otteluun olivat tyypilliset Liigacupille. Lahden rosterista puuttui peräti 10 pelaajaa eri syistä. Lisäksi heillä oli mukana muutama testipelaaja. Ja siltä lahtelaisten tekeminen myös näytti. Lahden pallollinen tekeminen oli sanalla sanoen vaatimatonta. Joukkueen oli vaikea saada minkäänlaista pallollista vaihetta liikkeelle. Se on haastavaa, jos joukkue ei kykene pelaamaan kolmea syöttöä joukkueen sisällä. Ei Hongan prässi niin kovaa ollut, vaikka he antoivatkin pallolliselle asianmukaista painetta.

Honka oli puolestaan vaihtanut miltei koko avauskokoonpanon alkuviikon Haka-matsista. Päävalmentaja Vesa Vasara oli Haka-ottelusta poiketen piirtänyt vierasotteluun neljän alakerran, jonka ansiosta espoolaisilla ei ollut ongelmia purkaa lahtelaisten yritykset prässätä ylhäältä.

Honka onnistui toistuvasti pelaamaan itsensä pois lahtelaisten epämääräisen prässin alta. Viime kaudesta poiketen espoolaiset eivät kuitenkaan jääneet hieromaan palloa keskialueelle, vaan peliväline toimitettiin suoraan viimeiseen linjaan. Se toimi Lahden hidasta alakertaa vastaan.

Ottelu ehti vanheta 17 minuuttia, kun Honka sai kulmapotkun, johon toppari Mohammed Adams pääsi ensimmäisenä päineen, ja jatkotilanteesta serbihyökkääjä Aleksandar Katanic pääsi tökkämään pallon lähietäisyydeltä maalivahti Antonio Regueron selän taakse.

Ottelun 28 minuutilla nähty espoolaisten 0-2 maali oli hyvä esimerkki Hongan suoremmasta tavasta edetä. Honka purki Lahden löysän prässin omalla puolustuskolmanneksella ja pallo toimitettiin suoraan lahtelaisten linjan taakse. Reguero tuli vastaan, mutta myöhästyi ja kk-pelaaja Jerry Voutilainen ohitti hänet ja keskitti pelivälineen maalin edessä vapaana seisseelle Edmund Arko-Mensahille, joka pisti pallon hallitusti pörsään. Hieno pelikirjamaali.

Ottelun toinen puoliaika alkoi lahtelaisten osalta synkästi. Heidän taka-ajonsa tyssäsi heti alkuunsa. Toinen puolikas ei ehtinyt vanhentua kuin pari minuuttia, kun lahtelaispuolustus joutui kaatamaan espoolaishyökkääjän rangaistusalueella ja pallo vietiin pilkulle. Pallon taakse asteli Katanic, joka kirjautti itselleen päivän toisen osuman. Kolmannen maalin myötä ote siirtyi yhä selvemmin espoolaisille.

Toisen puoliajan edetessä alkoi jälleen Liigacupin otteluille tyypillinen vaihtorumba, jossa pelaajia vaihdettiin kentälle peliajan vuoksi. Ottelussa tehtiin kaikkiaan 11 vaihtoa.

Hongan kolmas maali vei Lahden purjeista viimeisenkin tuulen. Hongan neljäs maali oli vain ajan kysymys. Lahti suorastaan tyrkytti Hongalle neljättä osumaa. Lopulta lahtelaiset saivat sitä, mitä tilasivat. Kymmenen minuuttia ennen loppuvihellystä juuri kentälle vaihdettu Agon Sadiku pääsi vielä tilastoihin tekemällä espoolaisille päivän neljännen osuman.

Lauantai oli synkkä päivä lahtelaisfutikselle. Selkäsauna kotikentällä ja surkealla esityksellä. Kausi ei voisi paljon huonommin alkaa. Sopii kysyä, minkälaista informaatiota Lahden päävalmentaja Ilir Zenelli mahtoi saada ottelusta?

Espoolaiset voivat matkustaa kotiin hyvillä mielin. Nollapeli ja neljä tehtyä maalia on kelpo päivätyö. Joukkue oli hyvin organisoitu ja sen pallollisessa tekemisessä oli suunnitelmallisuutta ja järkeä, vaikka avauskokoonpanoa oli vaihdettu Haka-matsista isolla kädellä. Sen näkeminen varmasti lämmitti espoolaisten valmennusta.

FC Lahti-FC Honka 0-4 (0-2)

17ʹ 0-1 Aleksandar Katanic
28ʹ 0-2 Edmund Arko-Mensah
48ʹ 0-3 Aleksandar Katanic
81ʹ 0-4 Agon Sadiku

Toimittaja: Junnu Leskelä

Artikkeliin liittyviä aiheita: