PalloTV - FC Haka välieriin – Ilves kaatui yliajalla
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluraportti
|
26.02.2022

FC Haka välieriin – Ilves kaatui yliajalla

FC Haka – Ilves 2-1 (1-1)

FC Haka selvitti lauantaina tiensä Liigacupin välieriin voittamalla Ilveksen Tampereen Pirkkahallissa 2-1. Ottelun sankariksi nousi Hakan hyökkääjä Oliver Whyte, joka sinetöi joukkueelleen voiton lisäajalla. Haka kohtaa välierissä KuPS-FC Inter-ottelun voittajan, joka selviä ensi viikon lauantaina.

FC Haka ja Ilves selvittivät tiensä puolivälieriin B-lohkosta. Joukkueet kohtasivat siis jo lohkovaiheessa pari viikkoa sitten, jolloin ne päätyivät tasapeliin 1-1. Valkeakoskelaiset voittivat lopulta lohkon ja Ilves sijoittui toiseksi. Haka päätti lohkovaiheen voittamalla FC Lahden 2-0. Ilves hävisi viimeisen ottelunsa FC Lahdelle kotonaan 3-4.

Haka tuli lauantain otteluun vahvasti ja hallitsi ottelun alkua. Sitten kesken Hakan hyvän alun, ottelun 11. minuutilla Ilveksen tähti Petteri Pennanen pelasi kivan pikku kombinaation Hakan puolustuskolmanneksen vasemmalla laidalla, puolustaja Tuomas Ollila pääsi keskittämään ja Patrick Loa Loa puski pallon Hakan maalin takanurkkaan. Tyylikäs pelitilannemaali ja todellinen kylmäsuihku Hakalle.

Maalin jälkeen tamperelaiset saivat pallollisen pelinsä kulkemaan hieman paremmin ja pelitilanteet tasoittuivat. Ilveksen pallolliset sekvenssit tosin päätyivät liian usein Hakan riistoihin, joiden jälkeen Ilves-nippu paineli jälleen pää kolmantena jalkana kohti omaa maalia.

Molempien joukkueiden vaarallisimmat hyökkäykset syntyivät riistojen jälkeisistä nopeista suunnanmuutoksista. Se selittyi osaltaan sillä, että molempien joukkueiden työkalupakista löytyi pallon menetysten jälkeinen nopea vastaprässi, joten iso pallo viimeiseen linjaan lähti riistojen jälkeen herkästi.

Puoliajan loppua kohti ottelun tempo tasaantui ja joukkueet pääsivät pelaamaan myös pitempiä hyökkäyksiä. Ne tosin eivät tuottaneet juurikaan vaaraa, kummassakaan päässä. Molemmat joukkueet pitivät puolustusmuotonsa tiukasti nipussa, eikä naapurille annettu ylimääräistä pelitilaa.  

Merkittävin ero joukkueiden välillä syntyikin siitä, että Hakan pallolliset vaiheet päätyivät joko laukaukseen tai pallo pelattiin muuten päätyrajan yli. Hakalla oli 7 kulmapotkua ensimmäisellä puolikkaalla.

Hakan tasoitusmaali syntyi puoliajan viimeisellä minuutilla. Joukkue sai vapaapotkun Ilveksen rangaistusalueen kulman tuntumasta ja kk-pelaaja Atte Sihvonen puski pallon maaliin. Puoliajalle mentiin tasatilanteessa.

Ilves tuli ottelun toiselle puolikkaalle päättäväisesti ja sai otteen keskikentästä. Sitä auttoi myös se, että päävalmentaja Toni Kallio vaihtoi Ilveksen ryhmityksen kolmen alakertaan ja nosti yhden miehen lisää keskialueelle. Se auttoi Ilvestä kontrolloimaan palloa ja painamaan peliä Hakan puolustuskolmannekselle. Pelaamalla Ilves ei kuitenkaan onnistunut luomaan kovinkaan kummoista vaaraa Hakan maalille, paria mitä-jos-tilannetta lukuun ottamatta.

Ilveksen hyökkäyspeli pyöri pitkälti heidän vasemmalla laidallaan, jossa Pennanen operoi. Hän tuo Ilveksen pallolliseen peliin harmoniaa, rauhaa ja järkeä. Lisäksi hän luo uhkaa erikoistilanteissa hyvällä potkutekniikallaan. Pelkästään Pennaseen Ilves ei voi kuitenkaan hyökkäyspeliään perustaa, vaan päävalmentaja Toni Kallion keinovalikoimasta on parempi löytyä muitakin variaatioita, kun sarjakausi alkaa.

Hakan päävalmentaja Teemu Tainio ei ollut lähtenyt voittamaan keskikentän herruutta, vaan ottelun. Joukkue luotti Tainion piirtämään pelisuunnitelmaan ja puolustusmuotoon. Joukkue otti tyynesti vastaan ja odotti mahdollisuutta nopeisiin vastaiskuihin, joita Ilves tarjosikin. Ja se toi lopulta tuloksen.

Ottelun loppuminuuteilla Ilves yritti väkisin vääntää ottelua voitokseen ja se kostautui. Haka pääsi kääntämään pelin nopeasti ja hyökkääjä Oliver Whyte pääsi puskemaan Hakan jatkoon Logan Rogersonin syötöstä. Nolo loppu Ilveksen Liigacup-taipaleelle.

12ʹ 0-1 Patrick Loa Loa
45+1ʹ 1-1 Atte Sihvonen
90+3ʹ 2-1 Oliver Whyte

Toimittaja: Junnu Leskelä

Artikkeliin liittyviä aiheita: