FC Honka antoi Sadiku-tia – Oma koira puri HJK:n reservejä – PalloTV
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Ykköscup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Liigacup

Ykköscup

Liigacup

Liigacup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluraportti
|
02.03.2022

FC Honka antoi Sadiku-tia – Oma koira puri HJK:n reservejä

HJK - FC Honka 1-3 (1-0)

FC Honka voitti Liigacupin puolivälierässä nimellisen HJK:n maalein 3-1 (0-1). Nimellisen siksi, että tosiasiassa vastassa oli Klubi 04. HJK oli lähettänyt reservijoukkueensa otteluun Turkin leirinsä vuoksi. Voittonsa ansiosta FC Honka etenee välieriin ja saa siellä vastaansa joko SJK:n tai HIFK:n. Vastustaja selviää lauantaina pelattavassa ottelussa.

Liigacupin herkkupalaksi ajateltu metroderby lässähti HJK:n toimien takia pahan makuiseksi pakkopullaksi niin katsojalle kuin espoolaisillekin. Ainoa, joka tosissaan nautti tästä "spektaakkelista", taisi olla Klubi 04:n pelaajisto. Se myös näkyi. Nuoret pojat prässäsivät ennakkoluulottomasti ja saivat FC Hongan pelin sekä pelin avaamisen sekaisin ensimmäisellä puoliajalla.

Toisella puoliajalla FC Hongan joukkueesta löytyi sen verran ammattiylpeyttä, että he repivät väkisin voiton vastustajastaan. Kentän haltuunottoa auttoi myös sekin, että Klubi 04:n voimakas prässi vei pelaajilta mehut. Kun vauhti hiipui ja kentälle alkoi tulla tilaa, espoolaiset pääsivät ottamaan ohjat käsiinsä. Se onnistui jopa sillä kävelyvauhdilla, jolla toisella puoliajalla Töölön Pallokentän tekonurmella jolkoteltiin.

Ei oteta Klubi 04:n pojilta mitään pois. He ovat syyttömiä koko show'hun. Nuoret näyttelivät parhaansa mukaan sen roolin, joka heille oli käsikirjoitettu ja antoivat kaikkensa baanalle. Ei kuitenkaan käy kieltäminen, että FC Honka oli suorastaan umpisurkea. Sen esitys oli valju ja asennevamma paistoi Pallokentän aitojen ulkopuolelle asti.

Siksi otsikkokin on harhaanjohtava. Tuli vastustajalle satikutia tai Sadiku-tia, se antaa ymmärtää, että FC Honka hyöri jollain tavalla pyörremyrskyn lailla. Ainoa, joka pisti ranttaliksi, oli tauolta kentälle päässyt Agon Sadiku. Hän ratkaisi kahdella maalillaan pelin FC Hongalle ja oli muutenkin pirteä poikkeus harmaassa espoolaismassassa. On jotenkin ironista, että Sadiku pelasi viime kaudella - kyllä, Klubi 04:ssä.

Sadikun sanoin Hongalla lienee vielä tekemistä harjoituskentän puolella, jos se aikoo kärkijoukkueita kesällä haastaa. Tämä ottelu oli honkalaisille myös arvokasta oppia siitä, ettei kentälle mentäessä ja voitosta tapellessa kannata avata ensimmäistäkään takin nappia. Vastustaja haistaa veren ja vahinko voi käydä helposti. Nytkin tappio oli vain parinkymmenen minuutin ja rangaistuspotkukilpailu enää seitsemän minuutin päässä.

Tämän päivän episodi herättää myös kysymyksiä. Mitä virkaa tällä puolivirallisella kilpailulla oikein on, jos se on vain seurojen tärkeämmiksi kokemien tapahtumien tiellä? Asia vain korostuu, jos laittaa päähän alkulohkosta rannalle jääneiden lasit. Sarjan alkuun on kuukausi puolitoista, mutta hyviä harjoitusotteluita on hankala sopia ennen kuin tietää jatkopaikan kohtalon. Sitten, kun tietää, arvokasta aikaa on tuhlaantunut ja hyvät harjoitusvastustajat ovat kiven alla.

Hymyn kareita tuskin irtoaa myöskään FC Hongan päävalmentajan Vesa Vasaran kasvoilta lähipäivinä. Esitys oli huono, mutta niin oli vastustajakin. Taas kerran - ei oteta Klubi 04:n pojilta mitään pois. He ovat edelleen syyttömiä tähän.

Lähtökohdat huomioon ottaen Klubi 04 pelasi jopa hyvin. Kuitenkin kun vastakkain asetetaan Kakkoseen valmistautuvat, hädin tuskin täysi-ikäiset pojat ja pesunkestävät Veikkausliigan ammattilaiset, ei tällaisesta pelistä ole hyötyä ainakaan jälkimmäiselle osapuolelle. Honka olisi voinut ihan hyvin heittää oman akatemiajoukkueensa kentälle ja sopia kunnon treenipelin vaikka HIFK:iä vastaan.

Liigacupissa riittää siis kehitettävää, jos se aikoo aidosti pidentää kilpailukautta ja palvella seuroja. Olisiko vastaus vaikkapa kahdessa kuuden joukkueen lohkossa, vähemmässä määrässä pudotuspelejä ja tiiviimmässä kiinnittämisessä liigakauden alkuun?

HJK - FC Honka 1-3 (1-0)
20. 1-0 Erikson Carlos
69. 1-1 Agon Sadiku
83. 1-2 Agon Sadiku
90+2 1-3 Kevin Jansen
yleisöä: 12

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: