PalloTV - FC Haka taipui vasta rankkarikisassa - FC Inter matkaa Liigacupin finaaliin

Ruutu on kotimaisen jalkapallon koti

Katso kaikki matsit! Ruutu+ alk. 6,95€/kk - kokeile maksutta!

Se suomalainen jalkapallosivusto

Otteluanalyysi
|
12.03.2022

FC Haka taipui vasta rankkarikisassa – FC Inter matkaa Liigacupin finaaliin

FC Haka - FC Inter 4-5 rp (0-0, 0-0)

FC Inter etenee Liigacupin finaaliin. Se voitti välierää isännöineen FC Hakan rangaistuspotkukilpailuun venyneessä ottelussa. Varsinainen peliaika päättyi maalittomana, minkä jälkeen siirryttiin suoraan pilkuille. FC Inter vei raastavan rankkarikisan lukemin 5-4. FC Hakan toppari Luiyi de Lucas oli ainoa, jonka kohdalle merkittiin punainen rasti epäonnistumisen merkiksi.

Maalittomuudesta huolimatta ottelusta kehkeytyi ihan viihdyttävä kotimainen jalkapallotapahtuma. Alku ei silti luvannut hyvää. Molemmat joukkueet rakensivat hyökkäyksiään hyvin maltilla alakerran kautta eikä kumpikaan pitänyt yllä kovin kummoista tempoa.

Parinkymmentä minuuttia kestäneen tunnusteluvaiheen jälkeen joukkueet pääsivät alkukankeudesta eroon. Kentällä alkoi vihdoin tapahtua ja loppujen lopuksi molemmissa päissä nähtiin tukku hyviä maalipaikkoja. Vain täysosumat jäivät puuttumaan. Verkkoa heilutettiin kerran jo pelin alkupuolella, mutta Benjamin Källmanin osuma oli paitsio. Sen jälkeen hän olikin melko pimennossa lopun pelin ajan.

Varsinaisen peliajan pyöreät nolla nolla lukemat kuvaavat otteluahyvin. FC Haka oli niskan päällä ensimmäisellä puoliajalla. FC Inter tuli tauolta erittäin väkevästi ja pelasi vahvan kahden kymmenen minuutin jakson. Loppuosa ottelusta päätösvihellykseen asti sujui tasaisissa merkeissä.

Tulostaululle jääneistä lukemista kertoo hyvin myös ottelussa onnistuneiden pelaajien nimilista. Se täyttyy lähinnä toppareista sekä maalivahdeista - tällä kertaa jopa kolmesta sellaisesta. Ensimmäistä kertaa FC Interin paidassa kilpailullista ottelua pelannut Walter Viitala loukkasi kättään ja joutui tekemään tilaa Matias Riikoselle. Entiseen kotihalliin palannut Riikonen nousi pilkkukisan sankariksi torjumalla de Lucasin viimeisen vedon.

Viime kesänä FC Hakan paidassa säväyttänyt Aatu Hakala oli myös oivassa vireessä, vaikka pallo polttelikin hänen näpeissään pariin otteeseen. De Lucas epäonnistui tärkeimmällä hetkellä, mutta loput 90 minuuttia ja lisäaika päälle hän oli ottelun ehdoton ykkösnimi - vuorenvarmaa puolustamista ja ahnaasti mukana myös hyökkäyspään erikoistilanteissa.

FC Hakasta voi poimia myös uusiseelantilaisvahvistuksen Oliver Whyten, jonka erikoistilanteita moni liigapuolustus saa vielä kesän aikana varoa.

Toisessa päässä hollantilaistoppari Rick Ketting oli turkulaisten ykkösnimiä. Hän katosi hiukan kuvasta, kun painopiste oli FC Hakan päädyssä, mutta jatkoi silti varmoin ottein ottelun loppuun. Turkulaisten panos yksilötasolla jäi vaatimattomammaksi kuin FC Hakan, mutta joukkueena se onnistui paremmin. FC Interin hyökkäyspeli on silti vielä lapsen kengissä, vaikka sillä on yksi liigan kovimmista kärkikaksikoista. Källmanin ja Petteri Forsellin avut menevät tällä hetkellä hukkaan, kun palloja ei saada pelattua heille.

Saa myös nähdä, kuinka paha kolaus Viitalan loukkaantuminen on ja kuinka pitkä toipumisaika on edessä. Liigacupin otteluiden perusteella Riikosen voi heittää maalipuiden väliin ilman, että päävalmentaja puree hermostuksissaan kyntensä rikki. Hänessä on hyvä aihio, mutta onko Riikonen vielä tällä kaudella sellainen maalivahti, joka johdattaa FC Interin mitalisijoille ja tekee urotekoja eurokentillä?

Liigacupin loppuottelu pelataan viikon kuluttua lauantaina 19. maaliskuuta. FC Interin vastustaja selviää maanantaina, jolloin SJK ja FC Honka ottavat mittaa toisistaan.

FC Haka - FC Inter 4-5 rp (0-0, 0-0)
Petteri Forsell +, 0-1
Lee Erwin +, 1-1
Noah Nurmi +, 1-2
Ntonalnto Atska +, 2-2
Rick Ketting +, 2-3
Janne-Pekka Laine +, 3-3
Tommi Jyry +, 3-4
Seth Saarinen +, 4-4
Matias Tamminen +, 4-5
Luiyi de Lucas -
yleisöä: 208

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita: