PalloTV - Maalikuningas löysi pelipaikan - Tuco palaa Ilvekseen
TULEVAT PELIT:

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkösliiga

Suomen Cup

Suomen Cup

Veikkausliiga

Kansallinen Liiga

Kansallinen Liiga

Ykkönen

Ykkönen

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
18.03.2022

Maalikuningas löysi pelipaikan – Tuco palaa Ilvekseen

Päävalmentaja Toni Kallio: "Tiesimme hyvin pitkälti, mitä voimme häneltä odottaa."

Viime kaudella Veikkausliigan maalikuninkuuden jakanut Ariel "Tuco" Ngueukam palaa Ilvekseen. Seuran ja 33-vuotiaan kamerunilaishyökkääjän välinen sopimus kattaa tämän kauden. Ngueukam edusti Ilvestä myös vuonna 2017, jolloin hän pelasi 32 liigaottelua ja teki 15 maalia. Aleksandr Kokko vei silloin maalipörssin voiton 17 maalillaan.

Ngueukam aloittaa Suomessa jo 11. pelikautensa. Hän tuli Suomeen kaudeksi 2011, jolloin Ngueukam pelasi Ykköstä joensuulaisen JIPPO:n riveissä. Seuraava kausi alkoi Joensuussa, mutta 11 tehdyn maalin jälkeen FC Lahti bongasi hänet riveihinsä. Ngueukam pelasi Lahdessa kauden 2014 loppuun käyden välissä kokeilemassa siipiään turkkilaisessa Denizlisporissa.

FC Lahden jälkeen Tuco jatkoi uraansa pelaamalla SJK:ssa kahteen otteeseen - ensin kaudet 2015-2016 ja sen jälkeen 2020-2021. Seinäjoen pestien välissä hän pelasi Ilveksen lisäksi Kuopion Palloseurassa sekä ulkomailla qatarilaisessa Al-Khor SC:ssä ja israelilaisessa Hapoel Raananassa.

Suomen vuosien aikana Nguekamin tilille on toistaiseksi kertynyt 198 liigaottelua ja 65 maalia sekä vuonna 2015 alkaneiden tarkempien tilastojen mukaan 19 maaliin johtanutta syöttöä ja 285 laukausta, joista 145 suuntautui kohti maalia. Viini paranee vanhetessaan ja ainakin tilastojen mukaan niin tekee myös Ngueukam: Viime kaudella hänen onnistumisprosentti oli hurja 28.

Nguekamin kotimaisiin meriitteihin kuuluu kaksi Suomen mestaruutta ja yksi Suomen cupin voitto sekä yksi pronssinen mitali. Viime kaudella hänet palkittiin Veikkausliigan parhaana hyökkääjänä.

Nguekam mietti pitkään jatkoaan ennen Ilveksen valitsemista.

– Monet seurat olivat minusta kiinnostuneita ja mietin mikä olisi omalle uralleni parhaaksi. Palaaminen tänne oli loppujen lopuksi helppo päätös. Minut tunnetaan täällä ja Ilves todella halusi minut takaisin, koska tietävät mitä minulla on annettavaa, Nguekam avaa siirtoaan Ilveksen kotisivuilla.

Vaikka hän on ollut pisimpään Seinäjoella ja vain yhden kauden Tampereella, puheista voi päätellä Nguekamin palanneen kotiin.

– Olen todella iloinen palatessani Tampereelle! Tuntuu jopa siltä, kun en olisi missään ollutkaan, kun tulin ensimmäistä kertaa harjoituksiin.

– Minut otettiin oikein hyvin joukkueeseen vastaan ja olen saanut jo härnäämistä osakseni joukkuekavereiltani. Joukkueeseen liittyminen oli todella helppoa, vaikka aloitimmekin työnteon välittömästi. Minulla on nyt takana reilu viikko kovaa harjoittelua ja uskon että koko joukkue on ollut tyytyväinen minun liittyessäni Ilvekseen, Ngueukam sanoo.

Ngueukam liittyi Ilveksen harjoitusrinkiin jokin aika sitten ja sopimus syntyi, vaikka tositoimissa häntä ei ehditty näkemään.

– Olimme tyytyväisiä Tucon otteisiin harjoitusjakson aikana. Tiesimme tietysti hyvin pitkälti mitä voimme häneltä odottaa, mutta kyse oli enemmän siitä, missä kunnossa hän on, kun ollut jonkin aikaa poissa joukkueharjoituksista, Ilveksen valmentaja Toni Kallio paljastaa seuran verkkosivuilla.

– Olisi ollut vielä tietysti hyvä nähdä hänet VPS:ää vastaan peruuntuneessa harjoitusottelussa, mutta päätös tehdä sopimus hänen kanssaan oli kuitenkin helppo.

Artikkeliin liittyviä aiheita: